Președintele Franței umilește SUA și pe Biden în privința Chinei și Taiwanului

by | 12 Apr 2023 | Extern

Președintele francez Emmanuel Macron a declanșat o furtună în acest weekend când a declarat că europenii nu caută să fie „prinși în crize care nu sunt ale noastre”, susținând în același timp că intenționează să „reducă dependența Europei de Statele Unite”, pentru a evita să fie atrași într-un conflict. între SUA și China.

POLITICO a publicat comentariile într-o lovitură majoră pentru guvernul Biden. Presa corporativă a susținut anterior că președinția lui Donald Trump ar provoca o ruptură față de aliații internaționali, dar cele mai mari probleme de politică externă au apărut, de fapt, sub Biden.

Președintele Macron a fost de multă vreme un susținător puternic al „autonomiei strategice” europene, care ar permite ca Uniunea Europeană să-și atingă scopurile militare și politice. Aceste planuri ar crea, potrivit lui Macron, o „a treia superputere” care să rivalizeze cu SUA și China.

Acest aspect a fost susținut în mod repetat de către susținătorii Brexitului, precum Nigel Farage, care a avertizat în 2015 despre intenția Europei de a se despărți de partenerul american.

Dacă o confruntare între două superputeri escaladează prea repede, a argumentat Macron,

„[europenii] nu vor avea timpul sau resursele pentru a ne finanța autonomia strategică și vor deveni vasali, însă putem construi un al treilea pol dacă avem câțiva ani. ”

„Europenii nu pot rezolva criza din Ucraina; ce putem spune în mod credibil despre Taiwan, „ai grijă, dacă faci ceva greșit, vom fi acolo”? Dacă vrei cu adevărat să crești tensiunile, acesta este modalitatea de a face asta”, a spus el.

Autonomia strategică europeană este o politică încurajată pe scară largă de regimul comunist chinez din cauza faptului că dăunează sferei globale de influență a Statelor Unite.

SUA și Europa sunt recunoscute ca aliați naturali, dar o Europă mai autonomă ar submina inevitabil atracția strategică a SUA, un pivot determinat de slăbiciunea politicii externe a lui Biden.

Europa, susține Marcon, trebuie să reziste presiunii de a deveni doar „vasalul Americii”.

Etichete: Macron

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading