Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se angajează să „pună capăt domniei hoților” după victoria partidului ei în alegeri

by | 12 Jul 2021 | Extern

Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,49% dintre voturi. Scorul este cel mai mare obținut vreodată de vreun concurent electoral în istoria alegerilor din R. Moldova.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare. Parlamentul Republicii Moldova are 101 de locuri.

Potrivit calculelor făcute de portalul alegeri.md, Partidul Acțiune și Solidaritate va primi 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate, iar Partidul “Șor” – 6 mandate.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se angajează să „pună capăt domniei hoților”.

„Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei”, a transmis duminică seara președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, fostul președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), partidul reformist și proeuropean care se prefigurează a fi marele câștigător al alegerilor parlamentare anticipate.

”Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației. Energia de astăzi de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova și pentru a o transforma într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine”, a adăugat Sandu.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading