Președintele sârb avertizează asupra unui mare conflict mondial în următoarele două luni

by | 26 Sep 2022 | Extern

Aleksandar Vucic a făcut comentariile alarmante despre „un mare conflict mondial” care ar putea avea loc în următoarele două luni, în prima zi a sesiunii Adunării Generale a ONU de la New York.

„Se vede o criză în fiecare parte a lumii”, a spus Vucic pentru postul de stat sârb RTS.

„Cred că predicțiile realiste ar trebui să fie și mai întunecate”, a adăugat el. „Poziția noastră este și mai rea, deoarece ONU a fost slăbită și marile puteri au preluat și practic au distrus ordinea ONU în ultimele câteva decenii”.

Liderul sârb a avertizat că războiul dintre Rusia și Ucraina a trecut într-o fază cu adevărat mortală.

„Presupun că părăsim faza operației militare speciale și ne apropiem de un conflict armat major, iar acum întrebarea devine unde este linia și dacă după un anumit timp – poate o lună sau două, chiar – vom intra un mare conflict mondial nemaivăzut de la al Doilea Război Mondial”, a spus el.

Declarațiile lui Vucic au fost făcute în aceeași zi în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat o „mobilizare parțială” imediată a trupelor în valoare de 300.000 de soldați.

Într-un discurs public adresat națiunii, Putin a avertizat că nu blufează și că este pregătit să folosească „toate mijloacele de care dispunem” pentru a proteja integritatea teritorială a Moscovei.

„Acum ei (Occidentul) vorbesc despre șantaj nuclear”, a spus Putin.

„Centrala nucleară Zaporojie a fost bombardată și, de asemenea, unii cu funcții înalte – reprezentanți ai statelor NATO – spun că ar putea exista posibilitatea și permisiunea de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei”, a adăugat el.

Putin a afirmat în mod amenințător că puterilor occidentale ar trebui „amintit că țara noastră are și diverse arme de distrugere, iar în ceea ce privește anumite componente, acestea sunt chiar mai moderne decât cele NATO”.

Un studiu realizat de Universitatea Rutgers a constatat că războiul nuclear dintre Statele Unite și Rusia ar duce la moartea de foame a două treimi din planetă în doi ani.

Etichete: urmări război

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading