Președintele Ucrainei: Țara a pierdut 500 mil $. Panica indusă de Biden și de presă e de vină

by | 30 Jan 2022 | Extern

Inflamarea opiniei publice de către alarmismul lui Biden a dus la pierderi uriașe. „Nu avem nevoie de această panică”.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a condamnat vineri mass-media corporativă internațională și lideri mondiali precum președintele Joe Biden pentru că au prezis public un război iminent cu Rusia, afirmând că panica provocată de aceste declarații a costat Ucrainea 12,5 miliarde de grivne (aproximativ 437 de milioane de dolari) în investiții străine.

Zelensky a petrecut aproape o oră și jumătate cu reporterii la o conferință de presă la Kiev vineri, după ce a avut o conversație telefonică cu președintele Biden joi seară. În timp ce citirile oficiale atât de la Washington, cât și de la Kiev au descris apelul ca fiind productiv și prietenos, un raport CNN bazat pe surse anonime a descris apelul ca fiind frustrant și plictisitor, prezentând avertismente agitate de la Biden că Kievul va fi „distrus” și solicitări multiple a lui Zelensky pentru președintele Biden să „se calmeze” conform Breitbart.

Atât Casa Albă, cât și biroul președintelui ucrainean au respins raportul CNN, iar Zelensky însuși, în timpul conferinței de presă, și-a exprimat în mod repetat recunoștința față de Biden, fără a aborda provocările acute despre care raportul CNN susținea că există în relație.

Zelensky le-a spus reporterilor că a petrecut o mare parte a convorbirii subliniindu-i lui Biden că a spune lumii că Rusia va invada iminent Ucraina ar putea duce la devastarea economică a țării și la instaurarea panicii și instabilității. Aceste lucruri sunt condiții perfecte pentru Rusia să atace Ucraina cu adevărat. Kievul a afirmat în mod repetat că există puține dovezi materiale în acest sens la acest moment.

Declarațiile lui Volodymyr Zelensky

„Eu sunt președintele Ucrainei. Eu sunt stabilit aici. Cred că știu mai bine detaliile.”

„I-am menționat asta președintelui Biden… trebuie să stabilizăm economia țării noastre din cauza acelor semnale care spun că mâine va fi război”, a spus Zelensky, „pentru că aceste semnale au fost trimise chiar și de liderii țărilor respectate, uneori ei nici măcar nu mai folosesc limbaj diplomatic! Ei spun: „Mâine va fi război”.

„Asta înseamnă panică pe piață, panică în sectorul financiar… care va fi costul pentru țara noastră?” întrebă Zelensky.

„Avem un PIB record în 2021, un număr record. Avem o creștere mare într-o perioadă scurtă de timp”, a explicat Zelensky, „dar după cum a fost prezentată situația au fost scoase din Ucraina investiții în valoare de 12 miliarde și jumătate. .”

„Nu cred că situația este mai intensă decât era la acel moment, la ora de vârf în 2021”, a spus Zelensky. „Nu exista o astfel de prezentare lîn presă în acea vreme a Ucrainei”.

Zelensky a mai afirmat că amenințarea unei invazii complete ruse a fost „constanta”, dar că escaladarea de care se teme occidentul „a avut loc deja”.

„Dacă vor să știe care este situația, pot veni la Kiev. Avem tancuri pe stradă? Nu, a continuat Zelensky. „Sentimentul este că, dacă nu ești aici, sentimentul este… imaginea pe care o creează mass-media este că avem trupe pe drumuri, avem mobilizare, oamenii pleacă în locuri – nu este cazul”.

„Nu avem nevoie de această panică”, a afirmat Zelensky.

„Nu gestionez țara ca în filmul tău, Don’t Look Up”, a continuat el, făcând referire la filmul Netflix recent lansat. „Ne uităm în sus… [dar] suntem în această situație de opt ani, așa că nu ar trebui să privim doar în sus, ar trebui să ne uităm la pământ… putem pierde economia țării noastre”.

Etichete: Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading