Președintele Zelenski, dezamăgit și îndurerat că NATO a dat „undă verde” bombardamentelor rusești

by | 10 Mar 2022 | Extern

Într-un discurs amar și emoționant, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat NATO pentru că a refuzat să impună o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, spunând că acest lucru va lăsa libertate Rusiei să își intensifice atacul aerian.

„Toți oamenii care mor din această zi înainte vor muri și din cauza voastră (NATO), din cauza slăbiciunii voastre, din cauza lipsei voastre de unitate”, a spus el într-un discurs.

„Alianța a dat undă verde bombardării orașelor și satelor ucrainene, refuzând să creeze o zonă de excludere a zborului”.

NATO a refuzat să impună o zonă de excludere a zborurilor, avertizând că acest lucru ar putea provoca un război larg răspândit în Europa cu Rusia cu arme nucleare.

„Tot ceea ce a putut face alianța astăzi a fost să treacă prin sistemul său de achiziție 50 de tone de motorină pentru Ucraina. Poate așa am putea arde Memorandumul de la Budapesta”,

a spus Zelenski, referindu-se la garanțiile de securitate din 1994 acordate Ucrainei în schimbul retragerii armelor sale nucleare din epoca sovietică.

„Nu ne veți putea plăti cu litri de combustibil pentru litrii de sânge vărsați pentru Europa noastră comună.”

Zelenski a spus că ucrainenii vor continua să reziste subliniind că au distrus deja planurile Rusiei pentru o invazie fulger „după ce au îndurat zile de întuneric și rău”.

„Istoria Europei își va aminti asta pentru totdeauna”.

De ce nu vrea NATO să facă acest pas?

Pe scurt, ar risca un conflict militar direct cu Rusia, care ar putea escalada într-un război european mai larg cu o superputere cu arme nucleare.

Deși ideea ar părea că are suportul publicului, declararea unei zone de excludere a zborului ar putea forța piloții NATO să doboare avioanele rusești ceea ce ar duce la conflict direct SUA – Rusia.

Pe lângă avioanele de vânătoare, NATO ar trebui să asigure depozite de combustibil și avioane de supraveghere electronică pentru a sprijini misiunea.

Din păcate, pentru a nu risca pornirea celui de-al treilea razboi mondial, NATO va trebui să nu intervină pentru sprijinirea Ucrainei lăsând o întreagă națiune să agonizeze sub ploaia de bombe rusești.

Este cu adevărat cel mai rău moment să fii european!

Etichete: Ucraina | Zelenski

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading