Prim Ministrul Cehiei Andrej Babiš susține legea care interzice promovarea LGBT în rândul copiilor

by | 12 Jul 2021 | Extern

Prim-ministrul ceh Andrej Babiš nu va semna scrisoarea susținută de 18 state membre UE pentru sprijinitrea minoritățile sexuale ca răspuns la noua lege maghiară care interzice promovarea LGBT în rândul copiilor.

„Nu știu de ce ar trebui să fac asta”, a răspuns Babiš la o întrebare ridicată de parlamentari în timpul dezbaterii parlamentare cehe.

Nu voi semna orice doar pentru ca este dictat de cineva din Europa ”, a spus Babiš, adăugând că Ungaria și Cehia sunt țări suverane. „Nu știu de ce ar trebui să ne amestecăm în legile maghiarilor”, a subliniat el.

Părinții și nu o organizație non-profit ar trebui să crească copii”, a spus premierul ceh, adăugând că „nu are probleme cu homosexuali” și ca are prieteni printre ei.

Noua lege maghiară interzice promovarea conținutului LGBTQI către minori. De la aprobare, Ungaria s-a confruntat cu critici puternice din partea instituțiilor UE, inclusiv a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a numit legea „o rușine”.

Etichete: Cehia | LGBT

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading