Primarul NYC anunță vaccinarea obligatorie COVID-19 pentru lucrătorii din sectorul privat

by | 7 Dec 2021 | Extern

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a emis luni un ordin  în care îi obligă pe angajații din sectorul privat să fie vaccinați împotriva COVID-19 pe fondul noii amenințări reprezentate de varianta omicron începând cu 27 decembrie.

De Blasio a descris mișcarea ca fiind o „măsură în premieră în țară”, pentru a acoperi toți angajatorii din sectorul privat din New York City cu această cerință.

Noul ordin intră în vigoare pe 27 decembrie și se va aplica pentru aproximativ 184.000 de întreprinderi.

Biroul lui De Blasio a mai transmis că extinde „Key to NYC”, programul său care necesită dovada vaccinării pentru mesele în interior, fitness și divertisment – ​​extinzând măsura pentru a include copiii cu vârste între 5 și 11 ani motivând că „aproximativ 20%” din grupa respectivă de vârstă este vaccinată în New York City.

Începând cu 14 decembrie, programul va cere copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani să prezinte dovada unei doze de vaccin pentru a intra în acele locuri, iar începând cu 27 decembrie, newyorkezii cu vârsta de 12 ani și mai mult vor trebui să prezinte dovada a două doze de vaccin, în loc de unul, cu excepția celor care au primit vaccinul Johnson & Johnson.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading