Un politician democrat din Illinois, SUA, care a încercat să introducă un proiect de lege care ar fi forțat persoanele nevaccinate să plătească pentru tratamentul medical, chiar dacă aveau asigurare de sănătate, a retras legislația, invocând dezbinarea pe care aceasta a creat-o și „amenințările” pe care le-a primit.

Reprezentantul la nivel de stat Jonathon Carroll a depus luni proiectul de lege privitor la cei care au ales să nu facă vaccinul COVID-19 prin care aceștia ar fi fost forțați să-și acopere propriile cheltuieli medicale dacă ar contacta virusul și ar avea nevoie de tratament în spital.

Legislația i-ar fi obligat pe cei nevaccinați să-și acopere propriile costuri, chiar dacă ar fi fost acoperiți integral de asigurările de sănătate.


Proiectul de lege a fost acum retras după ce Carroll a spus că ar semăna doar o polarizare suplimentară.

„Din cauza naturii dezbinătoare neintenționate a HB 4259, am decis să nu urmăresc această legislație”, a spus el. „Pe baza feedback-ului și a reflecției ulterioare, trebuie să ne vindecăm ca țară și să lucrăm împreună la soluții de bun simț pentru a lăsa pandemia în urmă.”

De asemenea, parlamentarul a susținut că a primit amenințări violente cu privire la această problemă.

„Amenințările violente împotriva mea, a familiei mele și a personalului meu sunt reprobabile”, a spus el. „Sper că putem reveni la un discurs mai pozitiv asupra sănătății publice, mai ales când vine vorba de această pandemie care ne-a obosit pe toți.”

Carroll a prezentat proiectul de lege cu intenția de a-l folosi pentru a convinge mai mulți oameni să se vaccineze, susținând că cei nevaccinați ar trebui tratați ca niște fumători.

„Dacă iei asigurare de viață și ești fumător, plătești o primă mai mare decât cei care nu o fac”, a spus el.