Proiectul de lege care ar fi forțat nevaccinații din Illinois, SUA, să-și plătească costurile medicale, retras

by | 13 Dec 2021 | Extern

Un politician democrat din Illinois, SUA, care a încercat să introducă un proiect de lege care ar fi forțat persoanele nevaccinate să plătească pentru tratamentul medical, chiar dacă aveau asigurare de sănătate, a retras legislația, invocând dezbinarea pe care aceasta a creat-o și „amenințările” pe care le-a primit.

Reprezentantul la nivel de stat Jonathon Carroll a depus luni proiectul de lege privitor la cei care au ales să nu facă vaccinul COVID-19 prin care aceștia ar fi fost forțați să-și acopere propriile cheltuieli medicale dacă ar contacta virusul și ar avea nevoie de tratament în spital.

Legislația i-ar fi obligat pe cei nevaccinați să-și acopere propriile costuri, chiar dacă ar fi fost acoperiți integral de asigurările de sănătate.

Proiectul de lege a fost acum retras după ce Carroll a spus că ar semăna doar o polarizare suplimentară.

„Din cauza naturii dezbinătoare neintenționate a HB 4259, am decis să nu urmăresc această legislație”, a spus el. „Pe baza feedback-ului și a reflecției ulterioare, trebuie să ne vindecăm ca țară și să lucrăm împreună la soluții de bun simț pentru a lăsa pandemia în urmă.”

De asemenea, parlamentarul a susținut că a primit amenințări violente cu privire la această problemă.

„Amenințările violente împotriva mea, a familiei mele și a personalului meu sunt reprobabile”, a spus el. „Sper că putem reveni la un discurs mai pozitiv asupra sănătății publice, mai ales când vine vorba de această pandemie care ne-a obosit pe toți.”

Carroll a prezentat proiectul de lege cu intenția de a-l folosi pentru a convinge mai mulți oameni să se vaccineze, susținând că cei nevaccinați ar trebui tratați ca niște fumători.

„Dacă iei asigurare de viață și ești fumător, plătești o primă mai mare decât cei care nu o fac”, a spus el.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading