Protestele antirestricții șî antipașaport au continuat în Franța, Germania și timid în Canada

by | 30 Aug 2021 | Extern

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, la Berlin, față de strategia guvernului german în lupta cu coronavirusul și restricțiile din pandemie, relatează dpa. După ce mai multe manifestații planificate de protestatari au fost interzise de autorități în virtutea restricțiilor, o mulțime de manifestanți s-a strâns, sâmbătă, iar oamenii au mărșăluit pe străzi escortați de polițiști. Forțele de ordine au folosit chiar și un elicopter pentru supraveghere, arată news.ro.

Poliția a interzis nouă proteste. Patru dintre organizatorii manifestațiilor au cerut în instanță ridicarea interdicției. Unul singur a avut succes, obținând permisiunea pentru o manifestație cu 5000 de oameni, atât sâmbătă cât și duminică.

Proteste importante au avut loc și la Paris, relatează News.ro. La Paris, mai multe grupuri de manifestanţi au mărşăluit sâmbătă după-amiază, scandând “Libertate” şi “Rezistenţă”.

„Nu sunt împotriva vaccinării, sunt împotriva paşaportului sanitar”, a afirmat David Vidal Ponsard, membru al mişcării Patrioţilor.

Începând din iulie, sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva politicilor președintelui Emmanuel Macron.

Sute de protestatari au întrerupt campania liberală a lui Trudeau, prim-ministrul Canadei, la Bolton exprimându-si furia.

A fost al treilea incident, vineri, la care Trudeau a fost întâmpinat de manifestanți furioși, supărațî de politicile guvernamentale în ceea ce privește vaccinările obligatorii și pașapoartele de vaccinare.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading