Protestele “Zero COVID” din Germania cer carantină și reguli de pandemie mai stricte

by | 12 Apr 2021 | Extern

Sute de oameni au ieșit sâmbătă în stradă în Germania ca parte a așa-numitei mișcări Zero Covid, cerând reguli mai stricte pentru a reduce pandemia coronavirusului.

La Bremen și Hanovra, peste 200 de cetățeni au protestat, în timp ce în jur de 50 de persoane s-au prezentat la Goettingen și două zeci la Berlin, precum și aproximativ 70 la Dusseldorf, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Au fost planificate demonstrații în aproximativ 30 de orașe din Germania și Austria. Organizatorii au declarat că un număr de câteva mii de persoane au participat la demonstrații.

Demonstranții au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă și au spus că birourile și alte locuri de muncă sunt „centre de infecție”. Foamea de profit a companiilor nu ar trebui să stea în fața sănătății oamenilor, au spus organizatorii.

La Hanovra, oamenii au cerut politici pandemice bazate pe știință și care pun oamenii înaintea intereselor economice. „Nu este posibil ca viața privată să fie în totalitate restrânsă, în timp ce nu există încă o aplicare a muncii de acasă”, potrivit pamfletului.

Sonja Radde, unul dintre organizatori, a declarat pentru radiodifuzorul RBB că mișcarea este în favoarea unui blocaj limitat, dar consistent, pentru a reduce infecțiile și, în cele din urmă, a ridica restricțiile mai repede.

La Potsdam, circa 10 oameni au manifestat pentru mai multă siguranță în școli și grădinițe și au cerut suspendarea predării în persoană din motive de siguranță.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading