Purtarea obligatorie a măștii în aer liber, revocată de tribunalul administrativ din Paris

by | 17 Jan 2022 | Extern

Un tribunal administrativ francez a suspendat joi ordinul de purtare a măștilor pe străzile din Paris.

Masca obligatorie, impusă de prefectura Parisului, reprezentantul local al Ministerului de Interne, era în vigoare în capitală din 31 decembrie, în încercarea de a stopa răspândirea rapidă a variantei Omicron a coronavirusului. Acest lucru a fost evident inutil, Franța înregistrând recorduri absolute la numărul de infectări, peste 320.000 zilnic.

Sentința Tribunalului Administrativ din Paris vine la o zi după ce o altă instanță din Versailles, în apropierea capitalei, a suspendat un ordin similar de purtare a măștilor în aer liber în regiunea Yvelines, considerând mandatul „o încălcare excesivă, disproporționată și inadecvată… a libertății personale”.

Marea regiune a Parisului este hotspot-ul Omicron al Franței, deși varianta se desfășoară la nivel național. Datele au arătat o rată de incidență de 3.899 de infecții la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

Decizia instanței a fost salutată în unele părți.

„Trăiește liber, trăiește fericit!” Politicianul de dreapta Florian Philippot a scris pe Twitter. Philippot a condus valuri de proteste de stradă împotriva restricțiilor privind COVID-19 ale președintelui Emmanuel Macron, inclusiv împotriva certificatului verde din Franța.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading