Putin: Rusia va răspunde dacă NATO va instala infrastructură în Finlanda și Suedia

by | 1 Jul 2022 | Extern

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia va răspunde la fel dacă NATO va desfășura trupe și infrastructură militară în Finlanda și Suedia, dacă acestea se alătură alianței militare conduse de SUA.

„Cu Suedia și Finlanda, nu avem problemele pe care le avem cu Ucraina. Dacă ei vor să se alăture NATO, nicio problemă”, a spus Putin pentru televiziunea de stat rusă după discuții cu liderii regionali din Turkmenistan.

„Dar trebuie să înțeleagă că nu a existat nicio amenințare înainte, în timp ce acum, dacă contingentele militare și infrastructură sunt desfășurate acolo, va trebui să răspundem la fel și să creăm aceleași amenințări pentru teritoriile din care sunt create amenințări la adresa noastră.”

El a spus că este inevitabil ca relațiile Moscovei cu Helsinki și Stockholm să se deterioreze din cauza apartenenței lor la NATO.

„Totul a fost bine între noi, dar acum ar putea fi unele tensiuni, cu siguranță vor fi”, a spus el. „Este inevitabil dacă există o amenințare pentru noi.”

Putin și-a făcut comentariul la o zi după ce Turcia, membru NATO, a fost deacord cu cererea Finlandei și Suediei de a se alătura alianței, după ce cele trei națiuni au convenit să își protejeze securitatea reciprocă.

Mișcarea înseamnă că Helsinki și Stockholm pot continua cu cererea de aderare la NATO.

Putin a adăugat că obiectivele a ceea ce Moscova numește „operația sa militară specială” în Ucraina au rămas neschimbate, că scopul său a fost „eliberarea” regiunii Donbass din estul Ucrainei și crearea condițiilor pentru a asigura securitatea Rusiei.

El a spus că trupele ruse au avansat în Ucraina și că intervenția militară decurge conform planului. Nu a fost nevoie, a spus el, să se stabilească un termen limită pentru încheierea campaniei.

Etichete: Finlanda | NATO | Rusia | Suedia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading