Putin susține că SUA are o rețea de laboratoare în Ucraina pentru cearea armelor biologice

by | 18 Mar 2022 | Extern

Președintele rus Vladimir Putin a susținut în mod senzațional că SUA are o rețea de laboratoare secrete în Ucraina, dedicate armelor cu patogeni și coronavirusuri.

Putin a făcut aceste comentarii în timpul unei conferințe de presă.

„Acum încearcă să șteargă urmele acestor programe secrete. Dar avem toate motivele să credem că în imediata apropiere a Rusiei, în Ucraina, au fost create efectiv componente ale armelor biologice”, a spus Putin.

„O rețea de laboratoare a funcționat în Ucraina sub conducerea și cu sprijinul financiar al Pentagonului. Acolo s-au desfășurat programe biologice militare, inclusiv experimente cu mostre de coronavirus, antrax, holeră, pestă porcină africană și alte boli mortale”, a adăugat el.

Ministerul rus al Apărării susține că a primit documente de la angajații din laboratorul ucrainean care dovedesc existența unor programe de arme biologice derulate de SUA și NATO pe pământul ucrainean.

„Vreau să subliniez că, conform documentelor, aceste studii [cu privire la modurile în care liliecii transmit bolile la oameni] au fost efectuate la Harkov în mod sistematic și sub supravegherea directă a specialiștilor din Statele Unite de mulți ani”, a spus Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

El a adăugat că vor fi făcute publice documente care vor arata transferuri mari de biomateriale din laboratoarele Ucrainene către locații din Marea Britanie și Europa.

Presa din SUA a încercat să închidă orice conversație în jurul laboratoarelor biologice, acuzându-i pe cei care vorbesc despre asta că sunt agenți ruși.

Atât Tucker Carlson de la Fox News, cât și Tulsi Gabbard, membră în Camera Reprezentanților, au fost calificați drept „trădători” doar pentru că și-au exprimat îngrijorarea cu privire la funcționarea în siguranță a laboratoarelor.

Temeri similare au fost exprimate de subsecretarul de stat Victoria Nuland.

„Suntem de fapt destul de îngrijorați de faptul că trupele ruse, ar putea încerca să obțină controlul [acelor laboratoare], așa că lucrăm cu ucrainenii la modul în care pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțele ruse”, a spus Nuland.

La începutul acestei săptămâni, China a amplificat afirmațiile conform cărora laboratoarele au fost folosite pentru a cerceta răspândirea agenților patogeni mortali, Zhang Jun, trimisul permanent al Chinei la ONU, solicitând mai multă transparență.

Potrivit Beijingului, activitățile militare biologice ale SUA în Ucraina reprezintă „doar vârful aisbergului”.

Etichete: Rusia | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading