Rafinării de aur vor fi construite în curând în Arabia Saudită. De ce este important?

by | 10 Jun 2022 | Extern

Aurul saudit este rafinat acum în Elveția, ceea ce presupune un cost foarte mare pentru companii, de aproape 35% din profiturile acestora, a informat CNBC Arabia TV, citându-l pe Karim Al Enezi, șeful Comitetului Național pentru Metale și Pietre Prețioase la Consiliul saudit al Camerelor. El a adăugat că Regatul nu are în prezent nicio rafinărie de aur, menționând că costul înființării rafinăriilor este mare.

Comitetul a comunicat recent cu Ministerul Industriei și Resurselor Minerale pentru a emite o decizie privind rafinarea aurului în Regat, a spus Al Enezi. El a adăugat că Regatul are capacitatea și pregătirea pentru aceasta, așteptându-se ca aurul să fie rafinat și re-rafinat în Regat în curând.

De ce este acest lucru important? Cine ar avea nevoie de o rafinărie într-o țară care nu extrage mult aur? De ce ai nevoie de a re-rafina aurul? Pentru că atunci când aurul se utilizează în comerțul internațional trebuie că specificațiile acestuia să fie la înălțime. Iar China are specificații diferite față de standardul LBMA existent la rafinăriile din Elveția.

Concluzie:

-Saudiții vor mai mult aur de calitate ridicată
-Saudiții și China se pregătesc să facă tranzacții internaționale legate de aur, probabil conform specificațiilor chinezești

Între Rusia și China, în ultimele câteva luni s-au facut tranzacții, petrol pentru aur, folosind metoda de securizare Blockchain, de 3 miliarde de dolari. Cele doua tări incercă în acest fel să ocolească dolarul și Swift în tranzacțiile comerciale.

Tot in regiune, Grupul Kayzan din India va înființa o rafinărie de aur în Emiratele Arabe Unite.

Kayzan Group, cu sediul în India, angajat în comerțul cu lingouri și bijuterii din aur în Emiratele Arabe Unite, intenționează să înființeze o rafinărie de aur în Emirate cu o capacitate de processare de o tonă pe zi.

Rafinăria, care va folosi deșeuri de aur ca materie primă, va fi situată în Zona Liberă a Aeroportului Internațional Sharjah (SAIF), cu o capacitate anuală de rafinare de 365 de tone, a declarat Latheef Cholapilakkal, Director Kayzan Group.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading