Războiul din Ucraina nu ar trebui să fie o prioritate a SUA, susține Ron DeSantis, posibil candidat la prezidențiale

by | 17 Mar 2023 | Extern

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, unul din puținii luptători împotriva măsurilor absurde din pandemie, consideră că Statele Unite nu ar trebui să se implice prea mult în războiul în curs dintre Rusia și Ucraina.

Proeminentul politician republican, care este considerat cel mai important rival al fostului președinte Donald Trump pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Republican, și-a spus părerea despre conflict după ce realizatorul Fox News, Tucker Carlson, gazda celui mai urmărit talk-show politic din SUA, le-a cerut candidaților la președinție să-și clarifice pozițiile cu privire la ajutorul SUA pentru Ucraina.

„În timp ce SUA au multe interese naționale vitale – securizarea granițelor noastre, abordarea crizei de pregătire cu armata noastră, atingerea securității și independenței energetice și controlul puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez – implicarea și mai profundă într-o dispută teritorială  între Ucraina și Rusia nu este unul dintre ele”, a spus DeSantis într-un răspuns scris pentru emisiunea Tucker Carlson Tonight.

El a adăugat că guvernul SUA nu ar trebui să ofere asistență „care ar putea necesita desfășurarea de trupe americane sau care ar putea permite Ucrainei să se angajeze în operațiuni ofensive dincolo de granițele sale”, mișcări despre care DeSantis a avertizat că „ar risca să atragă în mod explicit Statele Unite în conflict și să ne atragă pe noi mai aproape de un război fierbinte între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.”

Remarcile guvernatorului Floridei îl apropie mai mult de poziția lui Trump cu privire la conflict și se îndepărtează de alți republicani proeminenți, inclusiv fostul vicepreședinte Mike Pence, care a cerut anterior guvernului SUA să continue să susțină Ucraina „până când pacea este restabilită”.

Între timp, Trump a dezvăluit că ar fi „încheiat o înțelegere” încă de la început cu președintele rus Vladimir Putin pentru a anexa o parte a Ucrainei (zonele locuite majoritar de ruși) și a preveni un conflict care a costat sute de mii de vieți.

Fostul președinte a declarat săptămâna trecută la emisiunea de la radio lui Sean Hannity:

„Nu uitați, sub Bush ei au preluat bucăți din Georgia, sub Obama au preluat Crimeea. Și, sub Biden, vor prelua totul. Se pare că vor prelua totul, toată treaba, vor merge pentru toată enchilada, vor merge până la capăt, așa mi se pare. Și, sub Trump, știi ce au preluat? Nu a luat nimic, Rusia. Prima dată, primul președinte după mult timp. El (Putin) a înțeles. Nu ar fi făcut-o niciodată.”

„Asta fără măcar a negocia o înțelegere. Aș fi putut să negociez. În cel mai rău caz, aș fi putut să fac o înțelegere pentru a prelua ceva, știi, sunt anumite zone care sunt zone de limbă rusă, corect dar ai fi putut să faci o înțelegere. Dar acum Ucraina este distrusă în bucăți”, a adăugat Trump.

Trump se află în prezent în fruntea clasamentului pentru nominalizarea republicană pentru a participa la următoarele alegeri prezidențiale din SUA din noiembrie 2024, bucurându-se în medie de un avans de 14 puncte față de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care e adevărat nu și-a anunțat până acum oficial candidatura.

Etichete: Ron DeSantis

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading