Reclamații ale consumatorilor cu privire la noua politică de confidențialitate ale WhatsApp

by | 12 Jul 2021 | Extern

Mai multe organizații ale consumatorilor au lansat o plângere împotriva WhatsApp, acuzând aplicația de mesagerie că presează în mod nejustificat utilizatorii să accepte noua sa politică de confidențialitate fără a explica consecințele acesteia asupra datelor personale.

Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) și opt dintre membrii săi au depus o plângere împotriva WhatsApp luni (12 iulie) pentru „presiunea nedreaptă a utilizatorilor să accepte noile sale politici”, potrivit unui comunicat oficial.

Organizațiile de consumatori reclamă notificările încorporate pe care aplicația de mesagerie le-a trimis utilizatorilor, cerându-le să accepte politica actualizată de confidențialitate.

„WhatsApp bombardează utilizatorii de luni de zile cu mesaje pop-up agresive și persistente pentru a-i obliga să accepte noile sale condiții de utilizare și politica de confidențialitate”, a declarat directorul general al BEUC, Monique Goyens.

„Le-au spus utilizatorilor că accesul lor la aplicația lor va fi întrerupt dacă nu acceptă noii condiții. Cu toate acestea, consumatorii nu știu ce acceptă de fapt. ”

Politica de confidențialitate actualizată

Potrivit organizațiilor de consumatori, WhatsApp a încălcat Directiva UE privind practicile comerciale neloiale prin implementarea unei practici comerciale agresive. Plângerea consideră că notificările sunt „persistente” și „intruzive”, orchestrate cu o astfel de frecvență încât să pună presiuni nejustificate asupra utilizatorilor, limitându-le astfel libertatea de alegere.

Al doilea aspect al plângerii indică o presupusă lipsă de claritate în schimbarea politicii de confidențialitate. BEUC și membrii săi consideră că serviciul de mesagerie nu a explicat utilizatorilor ce ar presupune actualizarea politicii pentru datele lor personale într-un mod ușor de înțeles și au dat impresia falsă că fără aprobarea lor funcționalitățile aplicației ar fi limitate.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading