Regiunile spaniole reimpun restricții de noapte pe fondul creșterii numarului de infectări

by | 16 Jul 2021 | Extern

Autoritățile locale din Spania au declarat că vor opri relaxarea restricțiilor la locurile de petrecere și cluburile de noapte, reimpunând restrictițiile de noapte deoarece serviciile de asistență medicală primară trebuie să facă față unei creșteri a cazurilor de COVID-19 în rândul tinerilor din țară, raportează EFE.

Imagini cu mulțimi de tineri la petreceri și cluburi de noapte au fost văzute în întreaga țară pe măsură ce locurile de viață de noapte se redeschid după ce guvernele regionale au relaxat restricțiile. În rândul tinerilor din țară, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, rata de incidență de 14 zile este acum aproape de 500 de cazuri la 100.000.

Federația spaniolă a întreprinzătorilor de agrement și divertisment a cerut într-o declarație publicată luni ca sectorul său să nu fie din nou stigmatizat sau folosit ca „țap ispășitor” pentru creșterea cazurilor. A arătat că „gestionarea haotică” a guvernului central și relaxarea măsurilor privind activitățile recreative sunt cauza focarului.

Cu toate acestea, în Catalonia, una dintre cele mai afectate regiuni din Spania, cazurile au crescut de șapte ori în ultimele 15 zile, declanșând un al cincilea val de infecții .

Regiunea de nord-vest a Galiției a raportat, de asemenea, o creștere de 40% a cazurilor de COVID-19 în ultimele șapte zile, iar în orașul Navarra, autoritățile au anunțat că locurile de viață de noapte se vor întoarce la închiderea la 1 dimineața în loc de la 3 dimineața.

Chiar dacă majoritatea cazurilor afectează persoanele în vârstă de 20-30 de ani – care nu sunt încă vaccinate și, în general, nu prezintă simptome severe – centrele de asistență medicală primară din regiuni se înclină sub presiunea pandemiei.

Lansarea campaniei de vaccinare din Spania a acordat prioritate persoanelor în vârstă, lăsând tinerii de 20 de ani neprotejați înainte de sezonul estival. Doar 1 din 10 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani au primit cel puțin un vaccin, în ciuda faptului că 40% din țară a fost deja complet vaccinată.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading