Republica Cehă abandonează planul de a vaccinare obligatorie împotriva COVID-19

by | 21 Jan 2022 | Extern

Noul guvern din Republica Cehă a abandonat planurile de a impune vaccinuri împotriva COVID-19, argumentând că o astfel de politică ar „adânci fisurile în societate”.

Sub fostul guvern, adulții în vârstă de peste 60 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății, pompierii, ofițerii de poliție și studenții la medicină ar fi fost toți supuși obligativității din martie.

Cu toate acestea, noul prim-ministru Petr Fiala a renunțat la decretul fostei administrații, spunând reporterilor că guvernul nu vede că este necesar să facă vaccinurile obligatorii și că va servi doar la crearea mai multor diviziuni.

„Am convenit că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie”, a spus Fiala. „Acest lucru nu schimbă poziția noastră cu privire la vaccinare. Este încă, fără îndoială, cel mai bun mod de a lupta împotriva COVID-19… cu toate acestea, nu dorim să adâncim fisurile în societate.”

Inversarea a avut loc după numeroase proteste de mare profil din Praga.

Doar 62,9% dintre cehi sunt considerați „complet vaccinați”, ceea ce este sub media europeană.

Renunțarea Republicii Cehe a vaccinurilor obligatorii face parte dintr-o mișcare mai amplă de-a lungul continentului de ridicare în cele din urmă a restricțiilor, deoarece Omicron se dovedește a fi ușor și provoacă mai puține spitalizări.

Unii experți au sugerat chiar că noua variantă ar putea acționa ca un vaccin al naturii, oferind niveluri ridicate de imunitate care ar putea pune capăt pandemiei.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading