Rusia emite amenințări după ce SUA desfășoară exerciții militare cu Divizia 101 Aeropurtată în România

by | 28 Oct 2022 | Extern

Răspunsul Rusiei va crește pe măsură ce trupele americane se vor apropia de granițele sale, a avertizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Desfășurarea forțelor americane în România crește pericolul pentru Rusia, iar Moscova va ține cont de acest lucru atunci când își va asigura securitatea, a declarat Peskov.

Divizia 101 Aeropurtată a U.S. Army (Forțele Terestre americane) – una dintre unitățile americane de elită, a fost desfășurată, în această vară, în Europa, pentru prima dată în aproape 80 de ani, cu misiunea de a apăra flancul estic al NATO desfășurând exerciții  de amploare în Dobrogea împreună cu militari români la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina, conform Defense România.

„Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât este mai mare pericolul pentru noi”, a declarat Peskov într-o conferință de presă despre care a relatat publicația rusă Tass. „Bineînțeles, [din această cauză], vom contracara mai bine și vom continua să contracarăm pentru a ne asigura propria securitate”, a adăugat oficialul rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că desfășurarea de trupe americane în apropierea graniței cu Rusia „nu duce la o mai mare predictibilitate și stabilitate în regiune”, potrivit BiziDay.

Agenția de presă rusă a reamintit că postul de televiziune american CBS a difuzat recent un reportaj despre Divizia 101 Aeropurtată a SUA dislocată în România, care spunea că este pregătită să lupte în Ucraina în cazul unei escalade a conflictului sau al unui atac asupra unui stat membru NATO. .

Washington DC a anunțat prima desfășurare europeană a celebrului Screaming Eagles în aproape 80 de ani pentru a consolida flancul estic al NATO. Potrivit CBS, divizia include 4.700 de militari.

Avertismentul lui Peskov a venit după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a dat asigurări premierului român Nicolae Ciucă că alianța „stă pregătită să apere România” în timpul unei întâlniri de la Bruxelles.

Înființată în 1918, Divizia 101 Aeropurtată s-a transformat într-o unitate aeriană în 1942, câștigând faima pentru rolul său la debarcarea Aliaților din Normandia în iunie 1944.

Etichete: armament | România

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading