S-au înmulţit protestele împotriva măsurilor anti-pandemie. Omenirea, încotro?

by | 17 Mar 2021 | Extern

Săptămâna trecută a fost marcată de proteste împotriva măsurilor anti-pandemie, participanții arătându- și nemulțumirea față de continuarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19. Cetățeni din mai multe țări au ținut astfel să marcheze 1 an de la declararea pandemiei de COVID-19 solicitând o revenire la o viaţă cât mai normală.

Nemulțumirile exprimate se referă la restricțiile de deplasare, imposibilitatea de se întâlni cu rudele, prietenii, greutățile financiare și pierderea locurilor de muncă, introducerea pașaportului de vaccinare.

Participanții reclamă restrângerea unor drepturi constituționale și teamă că acestea vor fi pierdute definitiv. Protestatarii sunt acuzati de incitare la nesupunere și încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirus. Mulți sunt amendați sau chiar arestați neexistând astfel posibiliatea exprimării în stradă adezacordului față de măsuri drastice impude de 1 an.

Aceștia cer politicienilor elaborarea unor reguli acceprabile de conviețuit cu virusul într-o viață liberă și normală. Leacul nu trebuie să fie mai rău că boala.

Protestele împotriva măsurilor anti-pandemie au avut loc în Canada, Germania, Olanda, Ungaria, Suedia, Danemarca.

Olanda

Poliția din Olanda a folosit tunuri de apă pentru a îndepărta manifestanții anti-guvernamentali dintr-un parc din Haga.

Aproximativ 2.000 de manifestanți s-au adunat în centrul orașului pentru a protesta împotriva restricțiilor Covid-19 și a altor politici guvernamentale.

foto: BBC

Canada

Un protest uriaș a avut loc în Montreal. Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă, pentru a denunţa măsurile anti-Covid luate în Québec. Poliția a intervenit cu bastoane și spray-uri lacrimogene, relatează CTVNews.ca.

foto: THE CANADIAN PRESS/Graham Hughes

Ungaria

Manifestanții din capitala Ungariei au încălcat luni interdicția adunărilor publice pentru a cere încetarea restricțiilor de blocare a țării, în ciuda creșterii numărului de cazuri COVID-19 și a internărilor în țară.

foto AP press

Suedia

Poliția suedeză a dispersat sâmbătă sute de oameni care s-au adunat în centrul Stockholmului pentru a protesta împotriva  restricțiilor coronavirusului, stabilite de guvernul suedez.

Autoritățile suedeze au declarat că demonstrația – primul protest major împotriva restricțiilor coronavirusului din țară – a fost ilegală, deoarece a avut loc fără permisiune.

foto: AP

Danemarca

Mitingul a fost organizat de un grup numit „Bărbați în Negru Danemarca” care a convocat demonstrații regulate de la sfârșitul anului trecut împotriva a ceea ce consideră „dictatura” restricțiilor Covid-19 ale țării.


foto AP

Germania

Mii de protestatari au ieșit pe stradă în toată Germania împotriva restricțiilor coronavirusului în Dresda, Berlin, Hanovra, Stuttgart.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading