Salvini avertizează că o criză alimentară ar putea face ca 20 de milioane de migranți africani să intre în Europa

by | 19 May 2022 | Extern

Liderul partidului italian Liga, Matteo Salvini, a avertizat că, dacă războiul din Ucraina nu se încheie curând, lipsa cronică de alimente va provoca un val de imigrație care va face ca circa 20 de milioane de migranți africani să încerce să intre în Europa.

Dacă aprovizionarea cu cereale ucrainene continuă să fie afectată, Salvini avertizează:

„Se așteaptă o foamete semnificativă pe continentul african, care va fi o problemă umanitară, apoi socială și în sfârșit o problemă italiană”.

„Fără pace va fi foamete în toamnă și 20 de milioane de africani vor fi gata să plece”, a adăugat el.

Salvini prezice că o nouă criză a imigranților se va desfășura dacă nu se ajunge la încetarea focului și pacea ulterioară până la sfârșitul acestei luni, menționând că acest lucru a fost „esențial și pentru Ucraina, Rusia și Italia”.

Fostul ministru de interne al Italiei cere de urgență o întâlnire cu premierul Mario Draghi, care s-a întors recent de la o întâlnire cu Joe Biden, pentru a promova problema încetării focului.

Salvini a spus că țările europene care trimit arme în regiune fac pacea o posibilitate din ce în ce mai îndepărtată.

„Dacă se cheltuiesc 80 de miliarde de euro pe arme în Europa, va fi dificil să se ajungă la pace, cu cât vor fi mai multe arme, cu atât pacea va fi mai îndepărtată”, a avertizat el.

„Sunt cei în Europa care sunt în favoarea războiului, dar Italia, Franța și Germania trebuie să acționeze pentru pace”, a adăugat el, vorbind împotriva trimiterii Italiei a unui al treilea transport de arme în Ucraina.

Ucraina a fost al șaselea exportator mondial de grâu înainte de începerea războiului.

Săptămâna trecută s-a anunțat că că grâu  în valoare de 6,8 miliarde de lire sterline din Ucraina sunt blocate de la export din cauza războiului care blochează accesul la mare.

În prezent, lumea este afectată de creșteri ale prețurilor la alimente și de lipsa de produse cheie, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, care acum încep să fie raționalizate.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading