Spitalizările din Belgia COVID-19 revin la nivelul de dinainte de izolare

by | 8 Nov 2021 | Extern

Belgia a raportat joi (4 noiembrie) o creștere a numărului de infecții cu COVID-19, iar spitalizările au revenit la niveluri care au forțat carantinarea în octombrie 2020. Belgia a intrat în a doua carantină de coronavirus în octombrie 2020, la câteva zile după ce a înregistrat numere similare de spitalizări.

Datele de la Institutul de Sănătate Sciensano din Belgia au arătat în medie 6.728 de cazuri noi zilnice în ultimele 14 zile, în creștere cu 36% față de săptămâna precedentă. În medie, 164 de pacienți cu COVID-19 au fost internați zilnic în spitale în ultimele șapte zile, o creștere de 31%, iar 343 de pacienți cu coronavirus au fost la terapie intensivă.

Luni, Centrele pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) au adăugat Belgia la cel mai înalt nivel de risc, descurajând călătoriile internaționale acolo pentru cei care nu sunt complet vaccinați.

„Din cauza situației actuale din Belgia, chiar și călătorii complet vaccinați pot fi expuși riscului de a obține și de a răspândi variante de COVID-19”, se arată în comunicat.

Alte țări din Uniunea Europeană la nivelul de risc maxim al COVID-19 din SUA includ Austria, Croația, Grecia și țările baltice.

„Am crezut că cu vaccinările totul se va rezolva, dar persistă”, a spus un furnizor de la Bruxelles, Erik Verpuylt. „Va trebui să acceptăm încet coronavirusul ca pe un fel de gripă rea.”

Peste 8,6 milioane de persoane, sau 74% din populația totală a Belgiei, au fost complet vaccinate, ceea ce înseamnă că nu se discută despre noi restricții.

„Majoritatea persoanelor internate sunt persoane care nu sunt vaccinate sau (doar) parțial vaccinate”, a declarat Inge Neven, manager de criză responsabil pentru răspunsul la COVID-19 la Bruxelles.

„Oamenii care se află la terapie intensivă sunt aproape exclusiv oameni care nu au fost vaccinați.”

Până acum, în cei aproape doi ani de pandemie, Belgia a avut una dintre cele mai mari rate de mortalitate pe cap de locuitor din lume, în principal din cauza deceselor în casele de îngrijire în primul val.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading