Statele Texas și Florida din SUA au interzis oficial pașaportul de vaccinare anti-covid

by | 10 Jun 2021 | Extern

Guvernatorul Statului Texas, Greg Abbott, a emis, miercuri, un ordin care interzice tuturor organizațiilor sau agențiilor finanțate din fonduri publice să condiționeze acordarea serviciilor de  prezentarea unui  „pașaport de vaccinare” sau a oricărei alte dovezi de vaccinare anti-covid.

„Texas revine la o viață normală pe măsură ce oamenii își administrează acest vaccin anti-covid sigur și eficient. Dar, așa cum am susținut tot timpul, aceste vaccinuri sunt întotdeauna voluntare, nu impuse. Guvernul nu trebuie să solicite niciunui texan să prezinte dovada vaccinări sau să dezvăluie informații despre starea sa de sănătate pentru a putea reveni la viața cotidiană normală. Din acest motiv, am emis un ordin executiv care interzice instituirea obligativității pașaportului de vaccinare în Texas. Vom continua să vaccinăm cât mai mulți texani și să protejăm sănătatea publică – și vom face acest lucru fără a amenința libertățile personale ale texanilor”, a declarat Abbot.

Decizia vine la scurt timp după ce guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis a interzis de asemenea agențiilor guvernamentale să solicite pașaportul de vaccinare, dar acesta a mers mai departe interzicând inclusiv companiilor să solicite clienților să prezinte astfel de certificate.

Etichete: Ron DeSantis

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading