Statul american New Hampshire aprobă utilizarea ivermectinei fără prescripție medicală

by | 17 Mar 2022 | Extern

New Hampshire a făcut un pas uriaș și este tot mai aproape de a deveni primul stat din SUA în care se poate achiziționa ivermectină fără prescripție medicală.

Cu 183 la 159 de voturi, Camera Reprezentanților (camera deputaților) din New Hampshire, dominată de republicani, a aprobat legea HB1022, care le permite farmaciștilor să elibereze ivermectină fără prescripție medicală, ceea ce înseamnă că oricine poate merge și poate cumpăra medicamentul pentru consum uman.

Parlamentarul republican Leah Cushman, asistentă medicală și inițiatorul proiectului de lege, a declarat că „nu are absolut nicio îndoială că vor fi salvate vieți dacă ivermectina pentru consum uman va fi disponibilă pacienților cu COVID”.

„Republicanii din Camera Reprezentantilor au transmis astăzi un mesaj clar că sprijină extinderea opțiunilor pentru tratamentul COVID”, a declarat Cushman.

Ea a spus că aprobarea acesteia de către Cameră înseamnă, că oamenii nu vor mai trebui să cumpărare ivermectină dintr-o țară străină pentru a-și exercita dreptul de a-și trata simptomele.

Cushman a adăugat că prevederea din proiectul de lege care îi protejează pe medici de orice potențială acuzție de malpraxis – sau de o investigație a statului – pentru prescrierea Ivermectinei în tratamentul COVID-19 elimină „o parte din presiunea politică”.

Proiectul de lege încă trebuie să obțină aprobarea finală din partea Senatului Statului, dar acesta este, de asemenea, controlat de republicani iar până acum, parlamentarii conservatori au arătat că aplicarea motto-ului statului “Trăiește liber sau mori” se poate aplica și atunci când vine vorba de tratamentul COVID-19.

Proiecte de lege similare sunt în așteptarea aprobării legislative în statele republicane Oklahoma, Missouri, Indiana, Arizona și Alaska.

În New Hampshire, proiectul de lege pentru folosirea ivermectinei este una dintre numeroasele propuneri legate de COVID conduse de republicani.

Comisia pentru Sănătate, Servicii și Afaceri a Camerei, care a votat proiectul de lege pentru ivermectina, a aprobat, de asemenea, o propunere de interzicere a aplicării oricărui obligații federale privind vaccinurile și a respins un proiect de lege care ar fi adăugat vaccinul COVID-19 la cerințele de imunizare pentru elevii din școlile publice.

A existat o divizare între republicani și guvernatorul statului Chris Sununu, el însuși republican, cu privire la virusul COVID-19, 13 protestatari fiind arestați anul trecut, după ce s-au opus eforturilor sale pentru ca statul să accepte 27 de milioane de dolari din partea guvernului de la Casa Alba pentru promovarea vaccinului COVID.

Sununu, care are ultimul cuvânt asupra proiectului de lege, a rămas un ferm oponent al mandatului de vaccinare fiind singurul guvernator din nord-estul SUA care s-a alăturat unui proces guvernatorial inițiat împotriva administrației Biden din cauza directivei sale federale privind obligativitatea vaccinarii. Asta presupunea ca toți cei care lucrau la o companie cu 100 sau mai mulți angajați să fie vaccinați împotriva virusului.

Curtea Supremă a SUA a blocat directiva, dar a lăsat în vigoare cerința de vaccinare obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Tratamentele alternative precum Ivermectina au provocat multă controversă în SUA. În Maine, un vecin apropiat de New Hampshire, statul a suspendat licența medicală unuia dintre cei mai importanți medici din regiune – dacă nu chiar ai SUA – pentru prescrierea de ivermectină, hidroxiclorochină și alte tratamente alternative la vaccin.

Dr. Meryl Nass, un expert național în boli induse de vaccin, a primit inițial un ordin pentru tratament psihiatric, dar consiliul de autorizare medical al statului a retras această solicitare.

Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA), împreună cu mulți medici, rămân împotriva utilizării ivermectinei împotriva COVID-19, argumentând că nu a fost încă dovedit este un tratament eficient impotriva virusului.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading