SUA ar putea ridica curând vizele pentru România, Israel, Cipru și Bulgaria

by | 27 Oct 2021 | Extern

Secretarul american al Securității Interne, Alejandro Mayorkas, a declarat marți (26 octombrie) că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru țări la programul său de scutire de viză, care le permite cetățenilor să vină în America fără viză pentru o ședere de până la 90 de zile.

În prezent, Cipru, România și Bulgaria sunt singurele țări din UE ai căror cetățeni mai au nevoie de viză pentru a intra în SUA. Cetățenii americani nu au nevoie de viză pentru a vizita nicio țară din UE. Comisia Europeană a încercat să negocieze obținerea de „reciprocitatea a vizelor” cu SUA.

„Avem patru candidați în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a declarat Mayorkas marți la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentrați pe program”, a adăugat el, spunând că oferă beneficii economice și de securitate semnificative.

În septembrie, Statele Unite au adăugat Croația în programul de scutire de viză. Directorul executiv al Asociației de călătorii din SUA, Roger Dow, a declarat marți că Croația reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA. „De fiecare dată când adăugați una dintre aceste țări, călătoriile pur și simplu cresc”, a spus Dow.

Pentru a participa la program, o țară trebuie să îndeplinească cerințele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, aplicarea legii imigrației, securitatea documentelor și gestionarea frontierelor. În prezent există 40 de țări în program.

„Aceste cerințe includ o rată de refuzuri a vizelor pentru nonimigrant sub 3%, eliberarea de documente de călătorie sigure și colaborarea strânsă cu autoritățile americane de aplicare a legii și de combatere a terorismului”, a declarat DHS luna trecută.0

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading