SUA – Raport federal care concluzionează: Nu exista dovezi că exprimarea liberă online cauzează crime motivate de ură

by | 3 Mar 2021 | Extern

Raportul a fost întocmit de Administrația Națională a Telecomunicațiilor și a Informației (NTIA) a Departamentului Comerțului, care este responsabil de consilierea președintelui cu privire la toate aspectele legate de telecomunicații și internet.

A fost elaborat pentru a revizui concluziile unui raport anterior al NTIA din 1993 intitulat Rolul Telecomunicațiilor în crime motivate de ură. Cererea de revizuire a raportului a venit de la cel de-al 116-lea Congres, care a fost controlat de o majoritate democratică de 35 de locuri în Cameră și doar de o slabă majoritate republicană în Senat.

Raportul din 1993 este încă disponibil public pe web. Dar cea mai recentă revizuire a sa nu este.

Surse care sunt apropiate de procesul de elaborare și aprobare suspectează că birocrații și politicienii din instituție cu un interes în panica „infracțiunilor motivate de ură” încearcă să o suprime, deoarece concluziile sale contestă narațiunile mass-media care susțin o creștere a infracțiunilor motivate de ură pe internet.

“Rapoarte de acest gen sunt de obicei făcute publice”, a spus o sursă care a lucrat îndeaproape cu NTIA la raport. “Nu știu de ce acest raport nu este încă pe un site web guvernamental. A fost deja depus la Congres, nu mai este un lucru privat. Bănuiesc că Divizia Drepturilor Civile ar putea avea ceva de-a face cu asta.”

Potrivit sursei, raportul actualizat a fost primit cu destula opozitie  de către Divizia Drepturilor Civile, care este partea Departamentului de Justiție responsabilă cu urmărirea penală a infracțiunilor motivate de ură.

Divizia pentru Drepturile Civile, a declarat sursa, este, de asemenea, în fruntea „eforturilor de a susține isteria” asupra extremismului naționalist alb din SUA. În ciuda opoziției raportul a fost aprobat de Biroul de Management și Buget (OMB) și trimis la Congres.

Dar raportul nu apare public pe niciun site web. Nimeni din Congres nu a menționat acest lucru. Iar presa nu a raportat concluziile sale – până acum.

Raportul afirmă fără îndoială că nu există dovezi ale unei relații cauzale între creșterea utilizării internetului și infracțiunile motivate de ură, subliniind că nu există nici măcar o corelație, iar acuzațiile mass-media cu privire la o creștere a infracțiunilor motivate de ură în ultimii cinci ani nu sunt susținute de statisticile criminalității Departamentului de Justiție.

Din raport:

Dovezile nu arată că în ultimul deceniu, o perioadă de creștere expansivă a comunicațiilor electronice, în special pe internet și dispozitive mobile, precum și a rețelelelor sociale, a existat o creștere a incidentelor de crimă motivată pe ură.

Raportul avertizează, de asemenea, că eforturile de a contracara comunicările online cu privire la „infracțiunile motivate de ură” vor submina valorile Primului Amendament.

Din raport:

Avertizăm că eforturile de a controla sau monitoriza comunicarile online, chiar și în scopul de reducere a criminalității, prezintă atac la primul amendament și contravin dedicării națiunii noastre pentru libera exprimare. Pentru a-l cita pe președintele Barack Obama “Cea mai puternică armă împotriva discursurilor motivate de ură nu este represiunea, ci de mai mult discurs.”

În cele din urmă, noul raport emite o condamnare totală a companiilor din Silicon Valley pentru că au folosit panica „discursului motivat de ură” pentru a submina libertatea de exprimare pe platformele lor.

Etichete: SUA

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading