SUA: Soros donează candidaților Partidului Democrat 125 de milioane de dolari

by | 1 Feb 2022 | Extern

Miliardarul de extremă stânga George Soros a promis 125 milioane USD pentru democrați în viitoarele alegeri intermediare  din Statele Unite, care au loc în noiembrie. Istoria arată că cu cât candidații au mai mulți bani, cu atât sunt mai multe șanse să câștige alegerile.

Megasponsorul liberal George Soros a turnat 125 de milioane de dolari în Democracy PAC, un comitet de acțiune politică stabilit pentru a sprijini democrații în noiembrie. Cheltuielile lui Soros pentru acest PAC depășesc deja milioanele pe care le-a donat în 2020. Soros și-a anunțat investiția vineri într-o declarație, conform Politico.

Banii vor fi folosiți pentru a sprijini „cauze și candidați, indiferent de partid politic”, care lucrează pentru „întărirea infrastructurii democrației americane: drepturi de vot și participare civică, drepturi și libertăți civile și statul de drept”, a explicat miliardarul liberal. 

Soros a adăugat că donația către Super PAC este o „investiție pe termen lung” menită să sprijine activitatea politică dincolo de acest an. Deși Soros a promis bani candidaților „indiferent de partid politic”, de fapt banii vor reveni democraților pe baza opiniilor politice ale lui Soros și a donațiilor anterioare .

Donația înseamnă că Soros a dat deja PAC (Comitet de Acţiune Politică ) pentru Democrație mult mai mulți bani decât a făcut în timpul ciclului electoral din 2020, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere că sondajele arată că democrații se luptă pe viață și pe moarte pentru ca controlul Congresului să fie păstrat în noiembrie.

În 2020, Soros a oferit Democracy PAC 80 de milioane de dolari, pe care PAC i-a distribuit apoi unei varietăți de cauze și candidați. Având în vedere că studiile arată cât de mult influențează banii rezultatele alegerilor, sprijinul financiar al miliardarului joacă un rol important.

Afacere de familie

Fiul lui Soros, Alexander, este președintele Democracy PAC și a declarat pentru Politico că familia vede investiția ca pe una pe termen lung, necesară având în vedere presupusa „amenințare generațională” la adresa „democrației noastre” din partea dreptei politice.

Democracy PAC își va publica cifrele privind cheltuielile săptămâna viitoare, după ce le-a depus la Comisia Electorală Federală.

Până acum a promis deja 2,5 milioane de dolari PAC pentru Majoritatea Senatului și 1 milion de dolari PAC pentru Majoritatea Camerei pentru a menține majoritatea democrată în Senat și, respectiv, în Camera Reprezentanților. Un alt milion de dolari a mers către Asociația Democrată a Secretarilor de Stat, arătând interesul lui Soros pentru alegerile de nivel inferior.

Secretarii de stat supraveghează alegerile, iar rolul lor a devenit clar în 2020, când a fost vorba de confirmarea unor alegeri despre care fostul președinte Donald Trump a susținut că au fost „manipulate” în dezavantajul său.

Soros a fost interesat, de asemenea, de procurorii districtuali și șerifii, investind 17 milioane de dolari în acele campanii între 2015 și 2019 pentru a sprijini candidații de extremă stângă.

Unii dintre acești candidați finanțați de Soros supraveghează acum aplicarea legii în marile orașe ale Americii și sunt acuzați de republicani pentru valul de criminalitate care matură orașele lor de atunci.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading