Sute de mii de oameni au protestat la Melboune împotriva vaccinării obligatorii

by | 30 Nov 2021 | Extern

Mitingul „Libertate” umple din nou străzile din Melbourne pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii.

Sute de mii de demonstranți colorați, vocali, dar pașnici au preluat sâmbătă străzile din Melbourne, mărșăluind pentru a condamna vaccinarea obligatorie, legislația împotriva pandemiei și alte măsuri de sănătate introduse de guvernul condul de stângistul Dan Andrews în statul Victoria din Australia, anunță The Age.

Sute de mii de protestatari au scandat, au fluturat steaguri, au bătut tobe și au sunat din corn în timp ce mărșăluiau de pe treptele Parlamentului de stat și apoi înapoi la Treasury Gardens.

„Sunt favorabil alegerii, nu contează pentru mine dacă ai fost vaccinat sau nu… asta este alegerea ta”, a spus un protestatar. „Nu vă faceți griji că îl închideți pe Dan Andrews, închideți întregul sistem.”

La un moment dat, demonstrația s-a întins pe tot drumul de-a lungul străzii Bourke, Queen Street și Flinders Street, oprind traficul pe drumurile din jur. Oamenii purtau pancarte cu sloganuri precum „corpul meu, alegerea mea”, „omorâți legea” și „demiteți-l pe Dan Andrews”.

Mitingurile au fost promovate sub numele de “Milioane la marș împotriva vaccinurilor obligatorii” și au urmat unui eveniment de dimensiuni similare desfășurat săptămâna trecută, despre care organizatorii susțin că a atras tot sute de mii de persone.

„Am locuit într-o țară comunistă înainte de a veni aici din Croația”, a spus un protestatar purtând pe umeri o statuie a Fecioarei Maria, „și asta este mult mai rău decât ce am trăit”.

Linda și Andrew Chan au spus că s-au alăturat mulțimii pentru că s-au opus vaccinării obligatorii, precum și planurilor de inoculare a copiilor sub 12 ani.

În timp ce perechea a spus că amândoi sunt complet vaccinați – cu doamna Chan lucrând ca asistentă – ei au considerat că este nedrept ca oamenii să nu își poată păstra locul de muncă sau să iasă la cină dacă nu au două doze de vaccin.

„Sunt împotrivă ca oamenii să fie forțați să se vaccineze doar pentru a putea lucra”, a spus doamna Chan.

Un eveniment similar de la Sydney a atras, de asemenea, mii de oameni.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading