Imaginile arată soldați talibani puternic înarmați care transportă arme și echipamente fabricate de americani și aliați care par a fi furate de la armata afgană, plus ce s-a lăsat în grabă de militarii care au reușit să plece. Diferite elicoptere și avioane de atac ușor, inclusiv 35 de elicoptere americane Sikorsky UH-60 Black Hawk, se află acum sub controlul talibanilor.

Într-o fotografie de propagandă, se pare că talibanii batjocoresc una dintre cele mai iconice imagini americane din cel de-al doilea război mondial – Ridicarea drapelului pe Iwo Jima.

Luptătorii talibani sunt de obicei văzuți purtând turbane și veste peste haine shalwar kameez îcu arme sovietice vechi, multe din războiul sovieto-afgan care a avut loc în perioada 1979-89.


Unitatea specială de elită Badri 313 face totuși soldații talibani să arate similar soldaților americani, purtând căști tactice – unii cu ochelari de vedere nocturnă – precum și camuflaj, cizme de luptă și armuri corporale în timp ce poartă puști de asalt cu carabină M4 și conduc în jurul lor Humvees blindat. M4-urile sunt fabricate de Colt’s Manufacturing Company din SUA, care a proiectat și a produs armele pentru forțele armate americane.

Fotografia pusă în scenă este cea mai recentă lovitură a talibanilor, care au preluat complet controlul asupra Afganistanului pe fondul retragerii precipitate a forțelor SUA în urma unui război de 20 de ani.