Talibanii în echipamente de război americane batjocoresc fotografia iconică americană din al doilea război mondial

by | 25 Aug 2021 | Extern

Imaginile arată soldați talibani puternic înarmați care transportă arme și echipamente fabricate de americani și aliați care par a fi furate de la armata afgană, plus ce s-a lăsat în grabă de militarii care au reușit să plece. Diferite elicoptere și avioane de atac ușor, inclusiv 35 de elicoptere americane Sikorsky UH-60 Black Hawk, se află acum sub controlul talibanilor.

Într-o fotografie de propagandă, se pare că talibanii batjocoresc una dintre cele mai iconice imagini americane din cel de-al doilea război mondial – Ridicarea drapelului pe Iwo Jima.

Luptătorii talibani sunt de obicei văzuți purtând turbane și veste peste haine shalwar kameez îcu arme sovietice vechi, multe din războiul sovieto-afgan care a avut loc în perioada 1979-89.

Unitatea specială de elită Badri 313 face totuși soldații talibani să arate similar soldaților americani, purtând căști tactice – unii cu ochelari de vedere nocturnă – precum și camuflaj, cizme de luptă și armuri corporale în timp ce poartă puști de asalt cu carabină M4 și conduc în jurul lor Humvees blindat. M4-urile sunt fabricate de Colt’s Manufacturing Company din SUA, care a proiectat și a produs armele pentru forțele armate americane.

Fotografia pusă în scenă este cea mai recentă lovitură a talibanilor, care au preluat complet controlul asupra Afganistanului pe fondul retragerii precipitate a forțelor SUA în urma unui război de 20 de ani.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading