Tancurile trimise de Germania în Ucraina sunt în interesul SUA, nu al Germaniei

by | 1 Feb 2023 | Extern

Deputatul AfD (Alternativa pentru Germania), Petr Bystron a criticat aspru decizia cancelarului Scholz de a furniza Ucrainei tancuri de ultimă generație, Leopard II, întrebând de ce cei care apără interesele naționale ale Germaniei sunt etichetați „agenți Putiniști”, în timp ce cei care fac lobby în favoarea intereselor SUA sunt glorificați ca „apărători ai Ucrainei”.

Într-un discurs pasional rostit la Bundestag, deputatul AfD Petr Bystron i-a acuzat pe parlamentarii care au votat în favoarea trimiterii de tancuri în Ukraina – membri ai SPD, Verzilor, FDP și CDU/ CSU — că nesocotesc în mod flagrant unul dintre principiile critice ale politicii externe a Germaniei de după al Doilea Război Mondial.

„Politica externă, dragi prieteni, nu este trimiterea de tancuri, ci diplomația, căutarea echilibrului, a înțelegerii, a compromisului”, a afirmat deputatul Bystron. „Din păcate, în această cameră în ultimul an, toți cei – și acest lucru se aplică tuturor părților – care au urmat această abordare au fost defăimați în cel mai rău mod posibil. Acest lucru se aplică și foștilor miniștri de externe și foștilor cancelari. Oricine a susținut interesele germane a fost defăimat si arătat ca agent a lui Putin. Toți cei care au promovat interesele americane au fost salutați drept salvatori ai Ucrainei. Ambele sunt greșite.”

El a continuat:

„Este o propunere interesantă. Tancurile germane împotriva Rusiei în Ucraina. Bunicii au încercat deja asta și care a fost rezultatul? Suferințe inexprimabile, zeci de milioane de morți de ambele părți și în cele din urmă tancuri rusești aici, la Berlin. Doua sunt încă aici, la Berlin [la Memorialul Războiului]. Toți treceți pe lângă ele în drum spre serviciu și ar trebui să vă amintiți asta!”

Deputatul AfD a contestat apoi viziunea generală, care este rar pusă la îndoială, că prin trimiterea a aproximativ 200 de tancuri în Ucraina, Occidentul va schimba rezultatul conflictului armat.

„Rușii au peste 10.000 de tancuri. Pot mobiliza două milioane de oameni. Deci, fie că este vorba de 200 de tancuri Marder sau de orice alt tank, nu va face nicio diferență. Acest conflict nu poate fi câștigat militar”, a asigurat Bystron.

Făcând ecou unei linii de gândire formulate în mod repetat de prim-ministrul ungar Viktor Orbán în ultimul an, parlamentarul AfD a afirmat că acest conflict armat are un câștigător – iar acel câștigător este Statele Unite.

Continuând, deputatul Bystron a explicat camerei:

SUA câștigă geopolitic. Ei și-au extins zona de influență până la granița Rusiei. Câștigă și economic: beneficiază de sancțiuni și beneficiază de transporturile de arme. Știați că americanii închiriază arme Ucrainei? Dar Ucraina este falită – nu are bani. Și ce fac americanii atunci? După cum a explicat Financial Times, ei au făcut presiuni asupra UE pentru ca UE să plătească pentru Ucraina. Ei nu doar că fac presiuni asupra UE să plătească, dar vor și să le dăm banii în loc să-i împrumutăm și vor ca acest lucru să se întâmple automat, dacă este posibil în rate lunare. Și vor ca totul să fie acoperit și pe ascuns. De aceea fondul din care UE plătește pentru război este: ține-te, ține-te bine, Fondul Păcii!

Chiar înainte de a-și termina discursul, deputatul Bystron a afirmat că „în ciuda propagandei și în ciuda mușamalizării, majoritatea germanilor nu doresc acest război”.

Bystron, care este purtător de cuvânt al AfD pentru politica externă, a pus la îndoială faptul că guvernul lui Scholz, împreună cu CDU/CSU, care a votat de asemenea pentru trimiterea tancurilor Leopard II în Ucraina, acționează în interesul național al Germaniei.

În numele cui faceți o astfel de moțiune, acesta și-a întrebat colegii din CDU/CSU, înainte de a continua să răspundă:

„Ați răspuns singuri la această întrebare în moțiunea dvs.: central-europenii o cer și — stați! — Secretarul General al NATO și Ambasada SUA. CDU/CSU introduce moțiuni în Bundestagul german pentru a răspunde cerințelor NATO și ale Ambasadei SUA….

Dragi colegi de la CDU/CSU, nu trebuie să fiți datori față de NATO, nici de Ambasada SUA și nici de companiile de armament americane. Ar trebui să fiți dedicați cetățenilor germani.

Cetăţenii germani nu vor acest război. Cetăţenii germani nu doresc această escaladare. Cetăţenii germani nu doresc aceste livrări de arme. De aceea nu suntem de acord cu această moțiune.”

Etichete: Germania | istorie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading