TRUTH Social: Trump anunță o rețea socială alternativă la „tirania” Big Tech

by | 22 Oct 2021 | Extern

Fostul președinte Donald Trump creează o companie media și o rețea de social media menite să „față față tiraniei Big Tech”.

Al 45-lea președinte, care a fost interzis pe Twitter și Facebook, a anunțat miercuri crearea „TRUTH Social” într-un comunicat de presă al Trump Media & Technology Group.

TRUTH Social este deja disponibil pentru precomandă în magazinul de aplicații Apple, se arată în comunicatul de presă, iar aplicația intenționează să înceapă lansarea beta pentru invitați în noiembrie. O lansare la nivel național este așteptată în primul trimestru al anului 2022.

„Am creat TRUTH Social și TMTG pentru a rezista tiraniei Big Tech”, a declarat Trump, care este președintele TMTG, în comunicatul de presă.

“Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență imensă pe Twitter, totuși președintele dvs. american preferat a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”, a adăugat el.

Comunicatul de presă mai spune că TMTG intenționează să lanseze un serviciu video la cerere cu abonament, TMTG+, care va „prezenta programare de divertisment „non-de lucru”, știri, podcasturi și multe altele”.

Fostul purtător de cuvânt al lui Trump, Jason Miller, care este acum directorul executiv al unei alte platforme de socializare, GETTR, l-a felicitat pe Trump pentru noua sa afacere.

„Felicitări președintelui Trump pentru reintrarea în lupta rețelelor sociale!”, a spus Miller. „Acum, Facebook și Twitter vor pierde și mai multă cotă de piață. Președintele Trump a fost întotdeauna un mare înfăptuitor…”

La începutul acestei luni, Trump a dat în judecatăTwitter pentru a-și recupera contul care avea zeci de milioane de urmăritori, și a cerut unui judecător federal să forțeze Facebook să-l reintegreze, deoarece încearcă să folosească gigantul rețelelor sociale pentru campanie la alegerile parțiale din 2022 – și, eventual, pentru 2024 dacă va candida.

Deși interdicțiile de pe rețelele socialear putea să nu fie permanente, platformele Big Tech au indicat că Trump ar putea să nu fie binevenit prea curând, Consiliul de supraveghere independent al Facebook hotărând pe 4 iunie ca interdicția să rămână în vigoare cel puțin doi ani.

Trump a introdus un proces colectiv în iulie în care invocând cenzura de către Facebook, Twitter și YouTube, împreună cu directorii lor executivi Mark Zuckerberg, Jack Dorsey și Sundar Pichai.

Etichete: cenzură | Trump

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading