Ucraina în pericol din cauza „destabilizării interne” alimentată de isteria occidentală

by | 26 Jan 2022 | Extern

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat marți reporterilor că Kievul consideră – și rapoartele de informații din Occident sunt de acord – că „destabilizarea internă” cauzată de panica în legătură cu o potențială invazie a Rusiei este „problema numărul unu”, nu o potențială invazie.

Fără „destabilizare” – care duce la panică generalizată și prăbușirea monedei naționale, hrivna – „rușii nu au ce face aici”, a afirmat Danilov, potrivit publicației de stat Ukrinform.

Declarațiile urmează mai multor adresari naționale ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care i-a îndemnat pe ucraineni să ignore declarațiile agitatoare ale administrației președintelui Joe Biden și ale aliaților săi care prevăd o invazie iminentă.

Rusia a invadat Ucraina în 2014, colonizând peninsula Crimeea a Ucrainei și susținând „separațiștii” din regiunea Donbas. Moscova insistă că războiul din Donbas este un „război civil”, dar Kievul a dezvăluit numeroase dovezi ale sprijinului militar rusesc împotriva armatei ucrainene.

Îngrijorarea cu privire la situația din Donbas s-a intensificat semnificativ săptămâna trecută, când Biden a prezis într-o conferință de presă că Putin va invada din nou Ucraina și că Statele Unite nu vor pedepsi prea drastic Rusia în cazul unei „incursiuni minore”.

“Deci cred că ceea ce veți vedea este că Rusia va fi trasă la răspundere dacă invadează și depinde de ceea ce face, un lucru este dacă este o incursiune minoră și atunci ajungem să ne luptăm despre ce să facem și ce nu facem.”, a spus Biden.


Administrația Biden a procedat în ultima săptămână ca și cum ar avea dovezi credibile că Rusia nu numai că va intra oficial în războiul din Donbas, ci va pune mâna pe Kiev.

În weekend, Departamentul de Stat a chemat familiile americanilor staționați la ambasada SUA din Kiev și i-a indemnat să plece. Întrebat luni, Departamentul de Stat nu a avut un răspuns coerent cu privire la motivul pentru care a făcut acest lucru, având în vedere distanța de 800 de km a Kievului față de Donbas. Mișcarea a derutat administrația Zelensky, care a numit-o „prematura”.

Administrația Zelensky și-a petrecut o mare parte din săptămâna trecută exprimând confuzia în legătură cu panica bruscă legată de o altă invazie rusă , afirmând că informațiile sale din teren nu indică faptul că ceva s-a schimbat pentru a declanșa o astfel de alarmă în ultima săptămână. În schimb, și-a concentrat îngrijorarea asupra potențialului de panică care perturbă economia ucraineană, determinând cetățenii să golească băncile și speriind investițiile străine.

„Astăzi, conform tuturor rapoartelor de informații care coincid cu cele ale Statelor Unite, Marii Britanii și ale altor parteneri, destabilizarea internă este problema nr. 1. Fără destabilizare internă, rușii nu au ce face aici. Ei au pariat pe problema destabilizarii interne”, a spus Danilov luni. El a afirmat că sistemul național de avertizare pentru o urgență militară este „în stare perfectă de funcționare” și nu a fost utilizat pentru că nu era necesar.

Remarcile lui Danilov sunt în concordanță cu cele ale lui Zelensky, date imediat după ce Biden a prezis o invazie rusă săptămâna trecută.

„Invazia nu a început în 2014? A apărut amenințarea războiului tocmai acum? Aceste riscuri există de mai bine de un an și nu au crescut”, a spus Zelensky în timpul unei emisiuni televizate la nivel național săptămâna trecută. „Ceea ce a crescut este hype-ul (promovarea excesiva) din jurul lor.”

„Toți cetățenii noștri, în special persoanele în vârstă, trebuie să înțeleagă acest lucru. Respiră adânc. Calmează-te”, i-a implorat Zelensky pe oamenii săi. „Pentru toate mass-media – rămâneți mass-media, nu surse de isterie în masă. În căutarea hype-ului, nu ajuta inamicul, raportând zilnic că războiul poate începe mâine! Acest lucru cu siguranță nu o va opri.”

„Ce ar trebui să faci?” a concluzionat el. “Doar un singur lucru. Păstrează-ți mintea calmă și lucidă, rămâi încrezător în forța ta, în Armata ta, în Ucraina noastră. Nu fi anxios, reacționeaza inteligent la tot, nu emotional! Cu capul, nu cu inima.”

Etichete: Rusia | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading