UE va cumpara incă 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer pentru a lupta împotriva Omicron

by | 21 Dec 2021 | Extern

Membrii UE vor primi 20 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech în primele trei luni ale anului 2022 pentru a lupta împotriva variantei Omicron, care se răspândește rapid, a anunțat Comisia Europeană. Revine pe buze intrebarea: cine negociaza contactele UE – BigPharma?

Anunțul vine în timp ce Europa se pregătește pentru un nou val de COVID-19, condus de varianta Omicron extrem de transmisibilă mai ales in perioada sărbătorilor de Crăciun.

Multe țări își intensifică eforturile de vaccinare și reimpun restricții de călătorie și alte restricții pentru a încerca să reducă infecțiile la câteva săptămâni după ce varianta a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Statele membre vor primi încă cinci milioane de doze de Pfizer-BioNTech în ianuarie, cinci milioane în februarie și 10 milioane în martie, a spus Comisia într-un comunicat.

“Aceste doze se adaugă celor 195 de milioane de doze deja programate de la Pfizer-BioNTech, ducând numărul total de livrări în primul trimestru la 215 milioane.”

Vaccinarea completă și rapelurile sunt “acum și mai urgente ca niciodată” având în vedere “creșterea rapidă a infecțiilor din cauza variantei Omicron”.

UE urmează să primească 650 de milioane de doze de injecții Pfizer-BioNTech în total în 2022.

Săptămâna trecută (16 decembrie), Comisia a convenit și cu Moderna cu privire la livrarea de doze suplimentare în primul trimestru al anului 2022. Acest lucru se va dovedi deosebit de util pentru țările UE care au nevoie pe termen scurt de doze suplimentare de vaccin, a spus executivul UE.

Se așteaptă ca Omicron să devină tulpina dominantă până la jumătatea lunii ianuarie în UE, unde 67% din populație este complet vaccinată.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading