Ultimele știri despre coronavirus din țara cu cele mai puține restricții – Suedia

by | 9 Mar 2021 | Extern

Pană pe 9 martie, 13.042 de persoane au fost confirmate decedate după ce fost testate pozitiv pentru coronavirus în Suedia de la inceputul pandemiei (în creștere față de 5 martie cand au fost 13.003 de persoane).

De la începutul pandemiei, 5.415 pacienți cu coronavirus au fost în terapie intensivă (pană pe 9 martie), incluzand decese și pacienți care și-au revenit și au fost externați (în creștere de la 5.332 pe 5 martie).

Conform datelor raportate la 9 martie au existat 695.975 cazuri confirmate de coronavirus (față de 684.961 raportate la 5 martie).

Până la 9 martie, 669.950 de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar 316.439 au primit ambele doze.

Toată lumea din Suedia este îndemnată să rămână acasă, să facă un test pentru coronavirus dacă este bolnav (chiar și tuse ușoară sau durere în gât), să practice distanțarea socială, să lucreaze de acasă dacă este posibil, să evite cât mai mult posibil transportul public și să socializeaze cu cât mai puțini oameni posibil.

Regiunea Stockholm este acum gata să înceapă faza a doua a programului său de vaccinare Covid-19 – care include publicul cu vârsta peste 65 de ani. Lista de priorități pentru acest grup se va baza pe vârstă, așa că aproximativ 100.000 de locuitori cu vârsta de peste 80 de ani vor fi chemați pentru vaccin în următoarele două săptămâni.

Vaccinările persoanelor născute între 1942 și 1951 sunt programate în prezent să înceapă la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie.

Restricții care se vor aplica in Suedia incepand cu 11 aprilie 2021 ca urmare a valului trei de imbolnaviri:

Cel mult 500 de persoane pot vizita simultan un mall, un centru de înot sau o sală de sport în conformitate cu noile restricții ale Agenției de Sănătate Publică (Folkhälsomyndighetens). Vizitatorii magazinelor ar trebui să-și desfășoare vizita neînsoțiți (copiii și cei care au nevoie de ajutor fizic sunt scutiți de această restricție.). Numărul maxim de vizitatori la o singură premisă este calculat ca 10m² per vizitator.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading