Ungaria va ridica aproape toate restricțiile începând de luni

by | 4 Mar 2022 | Extern

Ungaria va anula ordinul privind obligativitatea purtării măștii începând de luni și va elimina treptat majoritatea restricțiilor legate de coronavirus, a declarat șeful de cabinet al premierului, într-o conferință de presă susținută joi.

Guvernul va ridica, de asemenea, reglementările care permit companiilor să ceară vaccinarea obligatorie pentru angajați și le va anula pe cele care permit utilizarea certificatelor verzi de vaccinare, a spus Gergely Gulyás.

Între timp, starea de alertă va rămâne în vigoare pentru a permite o acțiune guvernamentală rapidă în cazul în care un al șaselea val de pandemie ar afecta țara, a spus el.

Securitatea Ungariei este de o importanță capitală în situația actuală; „Este în interesul explicit al țării ca ea să nu se îndrepte spre război” în Ucraina, a adăugat astăzi șeful de cabinet al premierului. Guvernul maghiar a „hotărât ferm” să nu trimită trupe în Ucraina și nici nu va permite transportul de arme peste granița Ungaria-Ucraina, a spus Gergely Gulyás.

Referindu-se la „opiniile experților și informațiile disponibile”, Gulyás a spus  exista o șansă bună ca „acele transporturi să poată fi distruse”, adăugând că decizia maghiară servește securității Transcarpatiei (regiune din Ucraina cu circa 13% etnici maghiari) și a poporului ei. Securitatea minorității locale etnice maghiare este cea mai importantă, a spus Gulyás. Mulți au fost forțați să părăsească Ucraina, a spus el, dar a adăugat că bărbaților între 18-60 de ani li se interzice acum să părăsească țara, prin urmare „multe familii au decis să rămână”.

Gulyás a remarcat, de asemenea, poziția guvernului conform căreia refugiații ar trebui să fie cazați în prima țară sigură, care, pentru refugiații ucraineni, a fost Ungaria.

Ungaria a anunțat că nu se va opune sancțiunilor economice impuse Rusiei de către Uniunea Europeană, în ciuda legăturilor economice foarte strânse cu Moscova.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading