Unui pastor canadian care a sfidat carantina i s-a ordonat s-a repete un mesaj despre coronavirus

by | 22 Oct 2021 | Extern

Unui pastor creștin care a crescut sub tirania Uniunii Sovietice în Polonia i se interzice acum să călătorească în afara provinciei canadiane în care locuiește, iar judecătorul care a audiat cazul i-a ordonat lui Artur Pawlowski să citească în public o declarație pregătită despre coronavirus. „Refuz să o fac”, răspunde pastorul.

Pawlowski și cel puțin nouă alți pastori creștini din Canada au fost acuzați pentru că și-au deschis ușile bisericilor pentru slujbele de închinare, sfidând regulile de izolare din Canada, potrivit Rebel News.

„Ori de câte ori [Pawlowski] spune ceva contrar politicii guvernamentale, fie că este într-o predică bisericească, fie în mass-media, fie pe Twitter sau Facebook, el trebuie să citească imediat un scenariu elaborat de guvern, care să respingă ce tocmai a spus”, a declarat jurnalistul Rebel News Ezra Levant într-un interviu la emisiunea de radio a lui Glenn Beck. „Trebuie să se autodenunțe imediat după ce a criticat guvernul cu privire la carantină.”

Pawlowski a fost, de asemenea, supus unei perioadă de încercare de 18 luni, care include restricția de călătorie.

Judecătorul Adam Germain a scris în hotărârea sa:

Aatunci când își exercită dreptul la libertatea de exprimare și vorbește împotriva Ordinelor de sănătate AHS și recomandărilor de sănătate AHS, într-o adunare publică sau un forum public (inclusiv rețelele sociale electronice); el trebuie să indice în comunicările sale următoarele:

“Sunt, de asemenea, conștient de faptul că opiniile pe care vi le exprim cu această ocazie ar putea să nu fie opinii susținute de majoritatea experților medicali din Alberta. Deși s-ar putea să nu fiu de acord cu ei, sunt obligat să vă informez că majoritatea experților medicali preferă distanțarea socială, purtarea măștilor și evitarea aglomerațiilor mari pentru a reduce răspândirea COVID-19. Majoritatea experților medicali susțin, de asemenea, participarea la un program de vaccinare, cu excepția cazului în care, dintr-un motiv religios sau medical valid, nu puteți fi vaccinat. S-a demonstrat statistic că vaccinările salvează vieți și reduc severitatea simptomelor COVID-19.”

Avocatul lui Pawlowsky, Sarah Miller, a spus că ordinul judecătorilor este „ciudat” și „neconstituțional”, potrivit Fox News:

„Din câte văd sau din câte știu, este complet și cu totul nou”, a spus Miller pentru Fox News. „Nu am auzit niciodată de vreo perioadă de probă care să aibă condiții care să forțeze un discurs specific. Pare atât de neobișnuit și rar.”

„Ei îmi spun ce pot să predic și ce nu pot face”, a spus Pawlowsky. „De fiecare dată când vreau să mă adresez oamenilor, ei îmi spun că trebuie să mint mai întâi pentru a-mi transmite mesajul. Este China. Este Coreea de Nord.”

Pastorul polono-canadian care a fost arestat în mod repetat pentru că a ținut slujbe bisericești în Calgary, Alberta, a declarat că poliția de frontieră canadiană i-a confiscat bunurile și se pare că i-a spart computerul personal când s-a întors în țară.

Pawlowski călătorise prin Statele Unite în timpul verii pentru a transmite avertismentul că guvernele occidentale seamănă din ce în ce mai mult cu regimul comunist din Polonia de care a fugit în tinerețe.

Turneul său a urmat după atenția internațională pe care a primit-o în aprilie, când polițiștii s-au dus la biserica sa din Canada în Săptămâna Mare pentru a verifica  conformitatea cu regulile privind COVID-19. Deoarece au intrat în biserică înarmați și neinvitați în timpul unei slujbe, Pawlowski a refuzat să vorbească cu ei și i-a dat afară,scena fiind filmată și devenind virală.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading