Unul din trei cetățeni UE este ezitant în privința vaccinării împotriva COVID-19

by | 5 May 2021 | Extern

Scepticismul împotriva vaccinului contra coronavirusului rămâne răspândit în Uniunea Europeană, a declarat luni un înalt oficial al UE, referindu-se la un sondaj realizat la nivelul UE.

33% din cetăţenii UE au declarat că nu doresc să se vaccineze cât mai curând posibil sau chiar anul acesta, a declarat Martin Selmayr, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în Austria, transmite DPA.

Această stare de fapt riscă să submineze obiectivul UE de a obţine imunitatea colectivă în acest an, a spus el, un aspect logistic important având în vedere ritmul lent al vaccinării în statele membre.

Sondajul la care face referire Selmayr a fost realizat pe un eşantion de 27.000 de cetăţeni din statele membre UE, în lunile februarie şi martie.

Oficialul UE a făcut apel la înţelegere în cazul în care schema planificată de certificare a vaccinării la nivel european, „certificatul verde”, nu va funcţiona 100% de la început.

El a spus că este important ca cele 27 de state membre ale UE să fie de acord cu două aspecte cheie înainte de lansarea certificatului, care să le permită oamenilor o mai mare ușurință a circulației în întreaga regiune.

În primul rând, încă există o dispută cu privire la faptul dacă cineva este considerat vaccinat la trei săptămâni după prima doză sau numai după imunizarea completă.

În al doilea rând, ţările trebuie să fie de acord dacă doar vaccinurile aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să fie valabile sau dacă deţinătorii de certificate ar putea fi, de asemenea, persoane care au primit vaccinuri chinezeşti şi ruseşti.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading