Urgențele armatei americane în lupta cu teroriștii: diversitatea și colaborarea cu inamicii

by | 27 Aug 2021 | Extern

Poate vă întrebați îngrijorați cum a ajus armata americană în situația rușinoasă din ultimele zile, când neputând să evacueze la timp personalul militar și civil precum și colaboratorii afgani care altfel ar cădea pradă sălbăticiei talibanilor, găsiți mai jos câteva explicații edificatoare. Între timp teroriștii și-au făcut loc pe ultra aglomeratul aeroport din Kabul și au reușit să ucidă 13 soldați americani și 90 civili afgani, rănind zeci alții.

Schimb de informații cu inamicii

La câteva ore după o explozie a zguduit aeroportul din Kabul, ucigând 13 americani și rănind alți circa 90 de civili, generalul Kenneth McKenzie, șeful Comandamentului Central al Statelor Unite, a dezvăluit în timpul unui briefing al Departamentului Apărării că SUA fac schimb de informații informații cu talibanii, transmite Fox News . Potrivit lui McKenzie, SUA și talibanii au un “scop comun”: să încheie misiunea americană de evacuare până pe 31 august.

“Atâta timp cât avem acest scop comun aliniat, era util să lucrăm cu ei”, a spus McKenzie, adăugând că SUA au transmis informații [referitoare la amenințările la adresa aeroportului] talibanilor, “în încercarea de a preveni alte atacuri”.

McKenzie a mai afirmat că SUA “triază” informațiile înainte de a le da talibanilor, adăugând că nu crede că talibanii au permis intenționat ca atacurile să se producă, dar că “nu este sigur de asta”.

Morgan Wright, fost consilier senior în cadrul programului antiterorist al Departamentului de Stat al SUA, care a lucrat în Pakistan, a discutat cu Fox News despre pericolele schimbului de informații cu talibanii. “Una dintre cele mai mari probleme într-un schimb de informații este problema încrederii”, a spus Wright, care acum lucrează la Center for Digital Government. “Nu văd cum putem avea încredere în talibani și nu cred că putem avea siguranța că informațiile pe care le dăm acestora nu ajung în mâinile ISIS sau Al Qaeda.”

Prioritatea în armata USA este DIVERSITATEA

Pe fondul eforturilor de evacuare aflate în desfășurare în Afganistan și, cu puțin timp înainte de o explozie, au rămas 13 membri ai serviciului SUA morți și mai mulți răniți, sergentul major al armatei Michael Grinston (Consilierul personal al șefului statului major al armatei în probleme care afectează forța înrolată) a evidențiat diversitatea în cadrul Armatei SUA pentru Ziua Egalității Femeilor.

“Diversitatea este un număr – aveți oameni care nu arată sau gândesc ca dvs. în cameră? Incluziunea este ascultarea și prețuirea acelor oameni”, a scris Grinston într-un tweet.

Tweetul lui Grinston a fost întâmpinat cu critici imense din partea multor utilizatori de social media care i-au pus la îndoială prioritățile, pe măsură ce criza evacuării din Afganistan continuă.

“Asta este ceea ce contează: 11 pușcași marini și un militar din armată au fost uciși. Americani”, a scris Jessie Jane Duff, un veteran al marinei americane, într-un tweet. “Sunt sigură că nu au arătat sau nu au gândit ca tine, sergent major. Fiecare sicriu [acoperit cu drapelul] arată la fel. Avem o criză din Afganistan și acesta este tweet-ul tău. Rușinos”.

Soldați americani decedați în războaiele din Irak, Afganistan, Siria, date de la Wikipedia:

Total     6.791‬

Femei       173

Bărbați 6.618

Despre ce diversitate vorbim? Păcat că nu am găsit date despre diversitatea pe rase să vedem cât de divers se moare pe front.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading