Ursula von der Leyen a ascuns numărul victimelor ucrainene prezentat anterior

by | 5 Dec 2022 | Extern

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost acuzată că minte în privința numărului de victime ucrainene ale războiului declanșat de Rusia, după ce a declarat într-un mesaj video din 30 noiembrie că aproximativ 120.000 de ucraineni au fost uciși în timpul războiului Rusiei.

„Se estimează că 20.000 de civili și peste 100.000 de ofițeri militari ucraineni au fost uciși până acum”, a spus von der Leyen în versiunea originală a videoclipului, redistribuită ulterior de utilizatorii Twitter. Înregistrarea a fost modificată apoi, din film fiind scoase declarațiile privind numărul de victime. Acum este acuzată că minte și de ucraineni și de cei care cred că a vrut să ascundă adevărul.

Un înalt oficial ucrainean susține însă că doar 13.000 de soldați ucraineni au fost uciși de când Rusia a invadat țara în februarie. Cifrele furnizate de Mykhailo Podolyak, un consilier apropiat al președintelui ucrainean Volodomyr Zelensky, nu au fost susținute de nicio documentație în afară de afirmație.

Podolyak și-a prezentat varianta proprie la televiziunea de stat ucraineană, unde susține că guvernul de la Kiev „vorbește deschis despre numărul celor uciși”.

„Avem evaluări oficiale ale Statului Major General, evaluări oficiale ale comandantului șef (Zelensky) și variază de la 10.000 la 12.500-13.000 de uciși”, a spus el. (!!!) Dacă numerele sunt atât de corecte și oficiale cum de variază cu 30%, după declarația lui?

Cifrele lui Podolyak sunt în contrast puternic cu cifrele furnizate de președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, care a declarat că 100.000 de militari ucraineni au fost uciși de la începutul războiului.

Un purtător de cuvânt al Ursulei von der Leyen a corectat afirmația, declarând că este o cifră care se referea atât la uciși, cât și la răniți. Discursul ei video a fost șters și repostat, cu o parte din declarațiile ei eliminată.

Vedeți mai jos ambele variante:

A prezentat Ursula von der Leyen date clasificate?

Ursula von der Leyen nu a oferit niciun detaliu cu privire la modificarea declarației însă nu îșî închipuie cineva că faptele nu sunt bazate pe rapoarte oficiale când sunt prezentate cifre, la un asemenea nivel. Probabil că rapoartele erau secrete și nu ar fi trebuit să fie date publicității așa cum pare să confirme Ucraina.

La solicitarea Ukrainska Pravda de a comenta evaluarea pierderilor Ucrainei în războiul împotriva Federației Ruse (de 100.000 de militari), exprimată de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, Statul Major General a reiterat că pierderile militare sunt date clasificate:

„Nu putem confirma această cifră, subliniem că pierderile armatei ucrainene sunt informații clasificate și fac obiectul unor restricții de publicare”,

a declarat Bohdan Senyk, purtătorul de cuvânt al forțelor armate ucrainene, pentru publicația ucraineană Ukrainska Pravda.

În ciuda detaliilor contradictorii privind Ucraina, generalul american Mark Milley a estimat în urmă cu o lună că aproximativ 100.000 de militari ruși și 100.000 de soldați ucraineni au fost uciși sau răniți din februarie.

BBC relatează că afirmația lui Podolyak contrazice cifrele sale anterioare, în care estima că între 100 și 200 de soldați ucraineni mureau zilnic în iunie, deci 6000 doar într-o lună.

Ucraina nu a publicat niciun număr oficial privind victimele militare și este acuzată că a minimalizat cifrele atunci când o face. Remarcile lui Podolyak nu au fost confirmate de Forțele Armate ale Ucrainei.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading