Vaccinații vor purta brățari speciale Covid în Germania pentru semnalizarea virtuții de cetățeni model

by | 12 Jan 2022 | Extern

Persoanele vaccinate și recuperate dintr-un oraș german vor putea în curând să poarte o brățară specială pentru a-și arăta statutul cât mai evident posibil.

Orașul Saarbrücken din Germania urmează să introducă un sistem de purtare a brățării colorate pentru persoanele vaccinate și recuperate. Motivul oferit este pentru a facilita procesul de cumpărături conform regulilor stricte de izolare pentru cei cărora li se permite să facă acest lucru conform restricțiilor naționale privind COVID.

Cei din țară care nu sunt nici vaccinați și nici recuperați de pe urma coronavirusului chinez sunt în prezent interziși în majoritatea magazinelor, evenimentelor și facilităților de agrement.

Cu toate acestea, potrivit unui raport al Bild, pentru cei al căror statut le permite să beneficieze de aceste servicii în Germania, poate fi „destul de enervant” să prezinte documente și act de identitate pentru verificare de fiecare dată când doriți să intrați într-un magazin.

Pentru a rezolva această „problemă”, orașul Saarbrücken a „simplificat” procesul folosind un sistem de brățări colorate pentru a indica statutul unei persoane ca având documentele relevante pentru a dovedi vaccinarea și/sau recuperarea.

Odată implementate, noile măsuri vor permite magazinelor din centrul orașului să distribuie panglici celor care au fost deja verificați pentru documentele COVID, pentru a putea intra mai ușor în alte locații din zonă.

Ministrul-președinte al statului german Saarland – în care se află Saarbrücken – Tobias Hans de la Uniunea Creștin Democrată, a spus că modelul ar putea fi implementat în altă parte a statului.

Aceată problemă a recunoașterii rapide a unei categorii de persoane a fot rezolvată deja în trecut dar în sens invers, prin marcarea indivizilor indezirebili și izolarea lor de societate, față de care s-au comis ulterior orori de neimaginat azi. E stupefiant de urmărit cum cetățeni de bună credință iau parte la așa ceva, „pentru că e spre binele lor”.

În Saarbrücken, unde această măsură urmează să fie introdusă în curând, a avut loc duminică un miting considerabil cu peste 6.000 de protestatari, cei prezenți protestând împotriva regulilor actuale, precum și împotriva posibilității vaccinării obligatorii în întreaga republică federală.

Cei care protestau în Saarbrücken au fost departe de a fi singuri, demonstrații având loc în întreaga Germanie.

Deosebit de remarcat a fost un miting anti-lockdown din Hamburg, la care au participat peste zece mii de persoane la scurt timp după ce orașul a interzis săptămâna trecută persoanelor fără booster și netestate accesul în magazine nealimentare, restaurante și alte locuri de agrement.

Demonstrații majore privind măsurile de izolare au avut loc și la Magdeburg, Düsseldorf și Freiburg în weekend.

Etichete: Germania | polarizare

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading