Veniturile Rusiei din gaz sunt încă mari în ciuda livrărilor reduse către Europa

by | 24 Jun 2022 | Extern

Rusia urmează să câștige peste 100 de milioane de dolari în fiecare zi din gazul pe care îl vinde în Europa, în ciuda livrărilor reduse către marii consumatori din UE din ultima săptămână, potrivit datelor de la Independent Commodity Intelligence Services (ICIS), citate de Bloomberg.

Din cauza creșterii prețurilor la gaze naturale, se crede că veniturile Rusiei din exporturile de gaze naturale sunt egale cu veniturile de anul trecut, când Moscova nu limita fluxurile de gaze către Europa și nu se afla in coliziune cu UE.

„Este șocant să vedem că, în ciuda reducerii cu 75% a aprovizionării zilnice de către Gazprom către Europa, încasările zilnice sunt încă în concordanță cu acum un an și cu siguranță mai mari decât inainte de Covid”, Tom Marzec-Manser, declarat șeful de analiză a gazelor la ICIS, citat de Bloomberg.

În ultima săptămână, Rusia a redus semnificativ oferta către marii consumatori europeni, inclusiv către cei mai mari clienți, Germania și Italia, în ciuda faptului că cumpărătorii lor au cedat cererii lui Putin de a deschide conturi în ruble la Gazprombank pentru procesarea plăților așa cum dorea Rusia. la. În plus, întreținerea anuală la Nord Stream urmează și va opri complet livrările prin conductă timp de două săptămâni în iulie, lăsând Europa să se grăbească și mai mult pentru a umple spațiile de stocare a gazelor la niveluri adecvate înainte de iarnă.

În ciuda embargoului UE asupra petrolului maritim rusesc, care va fi în vigoare până la sfârșitul anului și a reducerii drastice a furnizării de gaze prin conducte, Rusia continuă să beneficieze de prețurile ridicate ale petrolului și gazelor. În ciuda sancțiunilor occidentale menite să afecteze veniturile petroliere ale Rusiei, Moscova primește încă multe miliarde de dolari, venituri din petrol și gaze.

Numai în iunie, Rusia se așteaptă să primească până la 6,37 miliarde de dolari în venituri suplimentare din petrol și gaze în iunie, a declarat ministerul de finanțe la începutul acestei luni, prețurile materiilor prime energetice crescand de la invazia rusă a Ucrainei.

Etichete: energie-gaz | Rusia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading