Vicepreședintele Kamala Harris a produs confuzie și îngrijorare duminică cu tweet-ul ei îndemnând americanii să ajute la protejarea persoanelor deja vaccinate pentru a pune capăt pandemiei COVID-19.

“Prin vaccinarea celor nevaccinați, prin creșterea testării și purtării măștii și prin protejarea celor vaccinați, putem pune capăt acestei pandemii. Exact ceea ce ne-am angajat să facem”, a scris pe Twitter Harris.

A existat o confuzie pe scară largă cu privire la retorica vaccinării din partea administrației Biden, deoarece o presiune pentru a proteja vaccinații a devenit o idee comună în comunicarea democrată și în cercurile media, în ciuda asigurărilor  că vaccinurile oferă deja o protecție puternică pentru cei care le-au făcut.

Tweet-ul lui Harris nu a făcut excepție și a fost întâmpinat cu sute de critici și confuzie.

“‘Protejarea celor vaccinați’ este un argument ciudat, deoarece vaccinații sunt deja, știți, vaccinați. Și vaccinul funcționează pentru a păstra unul din spital 99,99 la sută din timp pe date”, a răspuns Joe Concha, Fox News.

Fostul membru al administrației Trump, Kyle Hooten, a întrebat: “De ce trebuie să protejați vaccinații? Nu vaccinurile fac asta?”