VIDEO: Documentar CBS auto-cenzurat despre dispariția a 70% din armamentul american trimis în Ucraina

by | 9 Aug 2022 | Extern

Televiziunea americană CBS News și-a cenzurat propriul documentar după ce filmul a dezvăluit modul în care doar 30% din armele oferite de SUA ajung în prima linie a conflictului din Ucraina.

Într-un anunț pe Twitter postat vineri, CBS a promovat noul său film „Înarmând Ucraina (Arming Ukraine)”, explicând că documentarul „explorează de ce o mare parte din miliardele de dolari oferite ca ajutor militar de către SUA nu ajung în prima linie: circa 30% din ele ajung la destinația finală.”

În documentar, oamenii din teren au spus CBS că nu au idee unde se duce cea mai mare parte a armelor.

Membri partidului republican au reacționat la dezvăluirile postului CBS mai ales după ce s-au opus anterior unui pachet de ajutor pentru Ucraina de 40 de miliarde de dolari.

„Acesta [este] unul dintre motivele pentru care am votat „nu””, a scris pe Twitter reprezentantul SUA, Marjorie Taylor Greene (Rebublican-Georgia), ca răspuns la documentarul CBS.

„Inundarea unei țări cu arme avansate poate avea consecințe grave chiar și atunci când se face cu cele mai bune intenții”, se arată în descrierea documentarului făcută de CBS. „Acest documentar CBS merge în interiorul Ucrainei pentru a vedea direct modul în care ajutorul militar ajunge de la graniță la soldații din prima linie și explorează dificultățile luptătorilor care au nevoie de el.”

Cu toate acestea, filmul a fost acum șters de pe site-ul CBS, simpla accesare returnând „pagină negăsită”.

După ce postul TV a fost bombardat cu întrebări cu privire la motivul pentru care filmul a fost cenzurat în weekend, CBS a anunțat următoarele.

„Am eliminat un tweet care promova recentul nostru documentar, „Arming Ukraine”, care cita fondatorul organizației nonprofit Blue-Yellow, evaluarea lui Jonas Ohman de la sfârșitul lunii aprilie, potrivit căreia doar aproximativ 30% din ajutoare ajungea în prima linie în Ucraina”.

„De atunci, Ohman spune că livrarea s-a îmbunătățit. În plus, armata americană a confirmat că atașatul apărării, generalul de brigadă Garrick M. Harmon, a sosit la Kiev în august pentru controlul și monitorizarea armelor.”

„Ne actualizăm documentarul pentru a reflecta aceste informații noi ce vor fi difuzate la o dată ulterioară.”

Cu alte cuvinte, fiind prea aproape de adevăr s-a pus presiune pe postul TV pentru a-l elimina de pe site.

„Este mult mai probabil că au cenzurat filmul pentru că au încălcat regula nerostită conform căreia Ucraina trebuie sprijinită cu orice preț împotriva Rusiei, deoarece este în joc viitorul Ordinii Mondiale Liberale”, comentează Chris Menahan.

Etichete: cenzură

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading