Youtube a șters înregistrarea telefonică în care doi înalți oficiali SUA stabileau componența guvernului de la Kiev

by | 26 May 2022 | Extern

Platforma Youtube a șters, miercuri, convorbirea telefonică în care fostul secretar de stat adjunct american, Victoria Nuland, și fostul ambasador al SUA din Ucraina, Geoffrey Pyatt, stabileau componența  guvernul de la Kiev rezultat în urma Revoluției Portocalii, după înlăturarea președintelui ucrainean Viktor Ianucovici, din 21 februarie 2014.

Înregistrarea ștearsă de Youtube a fost postată în urmă cu 8 ani, pe 29 aprilie 2014 și avut 181.533 de vizualizări. Odată cu materialul video au fost șterse și comentariile făcute de-a lungul timpului de cei care au accesat înregistrarea.

Materialul șters de Youtube este totuși prezent în continuare pe platforma Rumble.

În înregistrarea telefonică, cei doi oficiali americani vorbeau despre liderii politici ucraineni care trebuiau să facă parte din noul guvern ce avea să fie învestit de Parlamentul ucrainean, după Revoluția Portocalie din 2014. De asemenea, cei doi discutau despre rolul pe care trebuia să-l aibă Joe Biden, pe atunci vicepreședinte SUA, precum și despre întâlnirile ce trebuiau organizate în acest sens cu diverși politicieni din Ucraina.

Interesant este că Departamentul de Stat al SUA nu a negat niciodată autenticitatea înregistrării telefonice.  Însă, a existat o confirmare oficială indirectă. Referindu-se la fragmentul din înregistrare în care Victoria Nuland a folosit o remarcă jignitoare la adresa Uniunii Europene ( „Fuck EU”), purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Nuland „a fost în contact cu omologii săi din UE și, desigur, și-a cerut scuze pentru aceste comentarii”. Această confirmare implicită a convorbirii telefonice face și mai greu de explicat decizia Youtube de a elimina materialul video, la 8 ani după ce a fost postat pe platformă.

Transcrierea înregistrării în care ce doi oficiali americani „moșeau” guvernul ucrainean a fost publicată integral de BBC News, pe 7 februarie 2014, și este încă disponibilă, în limba engleză, pe site-ul publicației.

Etichete: Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading