Zelenski intenționa să lase Ungaria fără petrol și să bombardeze orașe din Rusia

by | 15 May 2023 | Extern

Jurnaliștii  de la Washington Post susțin că au obținut informații analizând documente ale serviciilor de informații americane și ale Departamentului de Apărare al SUA care au fost scurse online, potrivit cărora Volodimir Zelenski a propus o lovitură pe teritoriul Rusiei în discuții private, care ar fi trebuit să implice bombardarea și cucerirea unor orașe de graniță.

Informațiile prezentate  fac parte din pachetul de date cunoscut sub numele de Pentagon Papers, care a fost distribuit de soldatul Jack Teixeira, pe rețelele de socializare. Acesta a fost arestat ulterior pentru distribuire de informații secrete.

Ce nu se leagă în privința documentelor scurse de la Pentagon?

Washington Post a raportat, de asemenea, o notă care a fost făcută la mijlocul lunii februarie a acestui an care a înregistrat o întâlnire între vicepremierul ucrainean Iulia Sviridenko și șeful statului ucrainean. Zelenski a sugerat ca Ucraina să arunce în aer conducta Druzhba, care furnizează Ungariei țiței rusesc.

„Zelenski a declarat că Ucraina ar trebui pur și simplu să arunce în aer conducta pentru că ar putea distruge industria premierului ungar Viktor Orbán, care se bazează în mare parte pe țiței rusesc”, a scris ziarul american.

În același timp,  oficialii serviciilor de informații americane au subliniat că președintele ucrainean „și-a exprimat furia față de Ungaria și, prin urmare, a fost capabil să formuleze amenințări exagerate, fără sens”.

The Washington Post îl descrie pe Zelenski ca având „un instinct agresiv în spatele ușilor închise, care contrastează puternic cu omul de stat calm și stoic pe care îl joacă în public”.

Guvernul ucrainean a amenințat deja guvernul ungar în primăvara trecută că „orice se poate întâmpla cu conducta de petrol” dacă nu sunt acceptate  pe deplin a sancțiunilor împotriva Rusiei.

Documentele arată, de asemenea, că liderul Ucrainei la sfârșitul lunii ianuarie a propus ca Ucraina „să efectueze lovituri împotriva Rusiei, să-și redistribuie forțele terestre pe teritoriul său și să ocupe orașe de graniță ruse nespecificate pentru a câștiga putere în negocierile cu Moscova”.

Etichete: dezvăluiri | Zelenski

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading