Zelensky spune că Ucraina se pregătește să atace Crimeea

by | 28 Feb 2023 | Extern

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se pregătește să lanseze atacuri pentru a recuceri Crimeea prin formarea de noi unități militare și prin trimiterea de trupe pentru a fi antrenate în alte țări.

„Sunt pași militari și ne pregătim pentru ei. Suntem pregătiți mental. Ne pregătim tehnic: cu arme, întăriri, formarea de brigăzi, în special brigăzi de asalt, de diferite categorii și natură”, a spus Zelensky într-o conferință de presă, potrivit agenției de presă ucrainene Ukrinform.

Potrivit Ukrinform, Zelensky a transmis că trupele ucrainene au fost trimise să se antreneze în alte țări pentru a învăța cum să folosească noi arme. „Trebuie să fim pregătiți. Apoi, vor fi pași corespunzători echitabili de dezocupare și, dacă va voi Dumnezeu, vor avea succes”, a adăugat el.

Zelensky și alți oficiali ucraineni de top au susținut că scoaterea Rusiei din Crimeea este unul dintre obiectivele lor de război. Pentagonul a evaluat că este puțin probabil ca Ucraina să poată cuceri peninsula, pe care Rusia o controlează din 2014.

Vezi și:  Politico enunță scenariul prezentat de Știri Alternative: Războiul din Ucraina s-ar putea încheia după Modelul Coreean.

În ciuda evaluării Pentagonului, oficialii administrației Biden spun în continuare că vor sprijini atacurile ucrainene asupra Crimeei. „Rusia a transformat Crimeea într-o instalație militară masivă… acestea sunt ținte legitime, Ucraina le lovește și noi sprijinim asta”, a declarat recent Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru afaceri politice.

SUA, care sprijină atacurile ucrainene asupra Crimeei, ar risca o escaladare majoră cu Moscova, fapt pe care chiar și secretarul de stat Antony Blinken l-a recunoscut, numind peninsula o „linie roșie” pentru președintele rus Vladimir Putin, bombardamentul Rusiei asupra infrastructurii ucrainene a început abia după explozia a doua camioane pe Podului Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, în urma loviturii de stat de la Kiev, susținută de SUA, care l-a înlăturat pe fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici. Sondajele de atunci au arătat că majoritatea oamenilor care locuiesc pe peninsulă sunt fericiți că s-au alăturat Federației Ruse.

Etichete: Ucraina

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading