Ziariștii occidentali au descoperit arma potrivită împotriva lui Putin: urina

by | 29 Jun 2022 | Extern

Cotidianul de stânga The Guardian a publicat un articol de râs, dacă n-ar fi de plâns, în care îi îndeamnă pe cititori să „păstreze pipi” pentru a fi folosit în agricultură. Din cauza impactului sancțiunilor asupra Rusiei s-a produs un deficit enorm de îngrășăminte chimice.

Titlul articolului este „Peecycling: donarea urinei tale fermierilor ar putea ajuta la hrănirea lumii?”

Autorul Tom Pappert își începe articolul spunând: “Datorită războiului din Ucraina, există o lipsă de produse chimice agricole. Deoarece fiecare adult produce anual suficient pipi pentru a fertiliza 145 kg de grâu, poate că deșeurile corporale sunt răspunsul”.

Ca urmare a sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei și, într-o măsură mai mică, a conflictului din Ucraina, Rusia nu mai exportă uree în Occident, care e folosită ca îngrășăminte pentru culturi.  Producţia din Europa a scăzut, de asemenea, datorită creşterii preţurilor la gazele naturale, un ingredient-cheie în îngrăşămintele pe bază de azot.

Rusia și Ucraina, împreună, sunt responsabile pentru exportul a 28% din îngrășămintele lumii obținute din azot, fosfor și potasiu. Cele trei substanțe care creează îngrășăminte sunt prezente în urină. Drept urmare, The Guardian spune că cititorul ar trebui să „folosească pipiul pentru a-l umili pe Putin” și să salveze urina pentru „a ajuta mediul înconjurător, a contracara agresiunea rusă și a produce pâine bogată în urină”.

Autorul a continuat susținându-și cauza: „În timp ce folosirea excrementelor corporale sau a excrețiilor pentru a fertiliza culturile poate părea străină în Occident, Coreea de Nord izolaționistă și-a îndemnat cetățenii să își facă nevoile și să urineze de mai multe ori pe culturi în scopul fertilizării, cu scopul de a evitarea penuriei de alimente”.

Coreea de Nord și-a încurajat cetățenii să facă îngrășaminte din excrementele lor pentru a contracara deficitul de fertilizatori din China, conform Business Insider.

Coreea comunistă se aproviziona cu îngrașaminte  din China dar comerțul a încetat după ce Coreea de Nord și-a închis granițele la debutul pandemiei de COVID-19.

Cetăţenilor li s-a spus să producă o cotă de 150 de kilograme de îngrăşământ, iar oamenilor care lucrează în fabricile de stat li s-a spus să furnizeze 500 de kilograme între 4 şi 14 ianuarie, a informat un ziar nord-coreean.

Va trebui să ne obișnuim cu aceste idei eco stupide de a pune oamenii să-și facă nevoile pe câmpuri, să mănânce viermi și insecte sau le zdrobim din fașă, așa cum merită?

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading