Zid de 300 de kilometri ridicat de Turcia la granița cu Iranul pentru oprirea migraților

by | 18 Aug 2021 | Extern

Turcia a anunţat construcţia unui zid la graniţa cu Iranul, în faţa unui potenţial val de refugiaţi din Afganistan, potrivit AFP.

Mii de oameni din Afganistan vor să părăsească ţara, după ce talibanii au preluat controlul duminică, 15 august. Sute dintre ei s-au agățăt de avioane încercând să intre, unii din ei căzând și pirezându-și viața.

Zidul, care va avea 295 de kilometri, va fi completat de sârmă ghimpată şi şanţuri.
„Vom intensifica munca şi vom consolida faptul că «frontiera noastră este de netrecut»”, a spus ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, potrivit Hurriyet Daily. „O bună parte din el a fost finalizat. Aproximativ 150 de kilometri de şanţuri au fost săpaţi. Avanposturile de la graniţă şi zonele de bază au fost consolidate”, a adăugat acesta.

Talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au declarat victorie în faţa armatei afgane care a fost în ultimii 20 de ani instruită de forţele NATO. După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial.

Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând online că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, acesta se află în Tadjikistan. Talibanii au spus că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

Așteptăm cu interes poziția fermă a Europei care șă se opună și să critice vehement această decizie a Turciei pentru că zidurile la granița nu sunt bune; trebuie să unim lumea nu s-o separăm. Cel puțin aceasta a fost poziția fața de zidul lui Trump în SUA. Să vedem câte țări se vor înghesui să mai zică acum, dupa milioane de migranți intrați în UE “Bine ați venit, refugiați!”

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading