Armata Ucrainei recunoaște: Pilotul militar Fantoma Kievului nu a existat. Este doar o legendă!

by | 2 May 2022 | Fact-Check

După ce săptămâna trecută mai multe instituții de știri l-au identificat pe legendarul, misteriosul pilot erou Fantoma din Kiev drept un tată de 29 de ani ucis recent în luptă cu rușii, oficialii militari au recunoscut sâmbătă că nu există o astfel de persoană.

„Fantoma din Kiev este o legendă a super-eroului, al cărui personaj a fost creat de ucraineni!” Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina a scris pe Facebook.

Renumitul erou a fost creditat că a eliminat până la 40 de avioane rusești până când a fost doborât pe 13 martie în timp ce se lupta cu un număr „covârșitor” de forțe inamice, a anunțat Times of London. Ziarul l-a identificat pe presupusul erou de război ucrainean drept maiorul Stepan Tarabalka.

Dar, în timp ce Tarabalka era un erou de război distins, el nu era „Fantoma” – pentru că nu a existat niciodată o astfel de persoană.

„Eroul Ucrainei Stepan Tarabalka NU este „Fantoma din Kiev ” și NU a doborât 40 de avioane”, a spus Comandamentul Forțelor Aeriene din țară.

„Informația despre moartea Fantomei din Kiev este incorectă. #GhostOfKyiv este în viață. Ea întruchipează spiritul colectiv al piloților de înaltă calificare ai Brigăzii Aviației Tactice care apără cu succes #Kyiv și regiunea”, a transmis comandantul pe Twitter.

Fantoma Kievului este o legendă super-erou al cărei caracter a fost creat de ucraineni! Aceasta este o imagine culesă mai rapid a piloților brigăzii tactice de aviație a Forțelor Aeriene, care protejează cerul capitalei. Ce apar brusc acolo unde nu se așteaptă! (Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina a scris pe Facebook)

Guvernul ucrainean a fost anterior creditat în crearea și perpetuarea mitului unui singur pilot de vânătoare curajos care a doborât singur 40 de avioane rusești.

„Oamenii îl numesc Fantoma Kievului. Și pe bună dreptate”, a scris guvernul Ucrainei pe Twitter în februarie despre reputatul personaj misterios, spunând că pilotul „devenise deja un coșmar pentru invadarea aeronavelor rusești”.

Dar mulți oameni s-au întrebat dacă „Fantoma” este reală, deoarece un videoclip care se pretindea a fi o dovadă a luptătorului s-a dovedit a fi în schimb dintr-un joc video.

Un clip din Digital Combat Simulator, un joc de simulare a zborului, a fost catalogat greșit pe de Ministerul Apărării din Ucraina, se spune după verificarea faptelor. Clipul nu arată un avion de luptă ucrainean doborând avioane rusești, relatează Reuters. “Armata ucraineană a declarat pe 24 februarie că cinci avioane rusești și un elicopter rusesc au fost doborâte în regiunea Lugansk. Nu a fost confirmat însă că un singur pilot ucrainean a doborât aeronavele”, relatează Reuters.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading