Fact Check: „Vaccinul este singura cale de ieșire din pandemie” – FALS!

by | 15 Dec 2021 | Fact-Check

Este o afirmație falsă din două puncte de vedere.

Pe de o parte există alte medicamente a căror eficiență în combaterea SARS-CoV-2 este demonstrată științific și statistic. Aceste medicamente oferă cel puțin aceleași beneficii ca și vaccinurile COVID: reduc riscul de spitalizare și de deces. (detalii aici, aici, aici, aici, aici etc.) După unele studii, reducerea acestor riscuri e chiar mai mare în cazul medicamentelor alternative (detalii aici).

Pe de altă parte, vaccinurile covid nu sunt nici măcar o cale de ieșire din pandemie, deci cu atât mai puțin nu pot fi singura cale de ieșire. Adevărul acestei concluzii este admis oficial, de la cel mai înalt nivel. Directorul general, Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, admite că vaccinul nu poate opri transmiterea virusului. (Sursa)

Sunt multe studii și date statistice care arată cu prisosință că persoanele vaccinate transmit la fel de ușor virusul ca persoanele nevaccinate. Detalii aici.

În plus, mutațiile virusului, precum Delta și Omicron, dovedesc că au capacitatea de a evada de sub protecția vaccinului și pot infecta persoanele vaccinate.

Concluzie: Există și alte tratamente care pot oferi aceleași beneficii ca și vaccinurile covid (reduc riscul de severitate și de deces). Vaccinurile covid nu pot opri pandemia și deci, singure, nu pot reprezenta o cale de revenire la normalitate. Deci, cu atât mai puțin, nu pot reprezenta singura cale! Prin urmare, afirmația că “Vaccinul este singura cale de ieșire din pandemie” este FALSA!

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading